Σεμινάρια Φωτογραφίας από τη φωτογραφική ομάδα «ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ»

Η ανοικτή φωτογραφική ομάδα «ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ» του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Αχαΐας, διοργανώνει δύο 4ωρα εισαγωγικά σεμινάρια για ερασιτέχνες φωτογράφους στα κορυφαία πακέτα Lightroom και Photoshop.

Τα σεμινάρια ψηφιακής φωτογραφίας θα διεξαχθούν:
(α) LightRoom  [Παρασκευή 5/2 από 17:30 – 22:00]  
Διδάσκει ο Γιάννης Κοπανάς και ο Βασίλης Παναγόπουλος. Το σεμινάριο θα εστιάσει στη βιβλιοθήκη και την επεξεργασία και απευθύνεται σε αρχάριους που επιθυμούν να κατανοήσουν τις βασικές λειτουργίες του προγράμματος ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για την οργάνωση του φωτογραφικού τους αρχείου αλλά και την επεξεργασία των φωτογραφιών τους χωρίς να αλλοιώνεται η ποιότητα λήψης των αρχείων τους. 
(β) PhotoShop [Παρασκευή 12/2 από 17:30-22:00]
Διδάσκει ο  Γιώργος Χριστολουκάς και ο Γιάννης Κοπανάς. Το σεμινάριο θα εστιάσει στις δυνατότητες φωτογραφικής επεξεργασίας ψηφιακών εικόνων και θα εισάγει στους χρήστες σε βασικές λειτουργίες του κορυφαίου προγράμματος επεξεργασίας όπως Layers, Μάσκες, Selection Tools, Φίλτρα κλπ.
Τα σεμινάρια γίνονται παράλληλα με την έκθεση φωτογραφιών «Όνειρο και Απουσία» που  διοργάνωσε η ανοικτή Φωτογραφική Ομάδα «ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ» του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ – Αχαΐας. 
Το ζητούμενο σε αυτή την έκθεση ήταν να καταγράψει η φωτογραφική μηχανή, αυτό που λείπει από την εικόνα και το στοίχημα για κάθε φωτογράφο, να το αναδείξει. Έτσι οι 70 φωτογραφίες της έκθεσης μεταφέρουν τους θεατές σε ένα κόσμο ανύπαρκτο και όμως αληθινό, στον κόσμο της απουσίας και των ονείρων.
Εκθέτουν με αλφαβητική σειρά:
Αθανασία Γκρος, Αιμιλία Σιακοβέλη, Ακριβή Καναβού, Ανδρέας Παπανδρέου, Απόστολος Καλλιακμάνης, Αρετή Λαμπροπούλου, Βασίλης Παναγόπουλος, Βάσω Λυμπέρη, Γιάννης Κοπανάς, Γιάννης Ντάρλας, Γιάννης Πατρώνης, Γιώργος Αναγνώστου, Γιώργος Παναγόπουλος, Γιώργος Χριστολουκάς, Δέσποινα Λέκκα, Δημήτρης Σαρχώσης, Ζωή Προδρομάκη, Θανάσης Αναστασόπουλος, Θάνος Παπαδημητρίου, Κώστας Λεπενιώτης, Κώστας Τσέλος, Λένα Μίμη, Λευτέρης Στεφανίδης, Μαίρη Γιαννοπούλου, Μαρί Αμπλά, Μαρία Γεωργοπούλου, Μαρία Κοσσυφίδου, Μαρία Μητροπούλου, Μαρίνα Κανελλοπούλου, Νάνσυ Μάρκου, Νίκος Σκαλτσάς, Σόνια Πουλή, Στάσια Διακουμίδου, και Φώτης Αθανασόπουλος
Διάρκεια: Από 11/1 έως 15 Φεβρουαρίου 2016. Ώρες επίσκεψης τις καθημερινές από 19:00 – 22:00 ή κατόπιν συνεννοήσεως. 
Τα σεμινάρια αυτά θα διεξαχθούν στον πολυχώρο «ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ» του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Αχαΐας, Ηλέκτρας 12, πλησίον 7ου Λυκείου και είναι ανοικτά για το κοινό με ελεύθερη είσοδο, απαιτείται όμως η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, γιατί ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.
Πληροφορίες polymorfo.gr@gmail.com

Σεμινάρια Φωτογραφίας από τη φωτογραφική ομάδα «ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ» Σεμινάρια Φωτογραφίας από τη φωτογραφική ομάδα «ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ» Reviewed by imerisios.gr on 9:22:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.