Παρεμβαση Παπαθεοδωρου για την κατασταση στο Σκαγιοπουλειο

Ερωτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γ. Κατρούγκαλο εκανε ο βουλευτης Αχαΐας Θεοδωρος Παπαθεοδωρου για τα σημαντικά προβλήματα και ελλείψεις στη λειτουργία και ασφάλεια του Σκαγιοπούλειου Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Αρρένων και του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Πατρών.

Όπως αναφερει:

 

      " Το  Σκαγιοπούλειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Πατρών ιδρύθηκε το 1929, ενώ το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Πατρών το 1927. Τα Ιδρύματα φιλοξενούν σήμερα 45 συνολικά παιδιά. Τα έξοδα λειτουργίας τους καλύπτονται από δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους. Σκοπός του Κέντρου είναι η περίθαλψη, μόρφωση και εκπαίδευση παιδιών που είναι απροστάτευτα και στερούνται οικογενειακής φροντίδας. 

     Στα συγκεκριμένα ιδρύματα παρατηρούνται ελλείψεις στο διοικητικό,επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό με αποτέλεσμα τη συνεχή υποβάθμιση της παροχής ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών προς τα παιδιά. Είναι ενδεικτικό ότι μια συμβασιούχος  κοινωνική λειτουργός εξυπηρετεί και τα δύο ιδρύματα, ενώ επίσης τα δυο τελευταία καταγεγραμμένα συμβάντα που απασχόλησαν την διοίκηση των Ιδρυμάτων είχαν σχέση και με παραβατικές συμπεριφορές των ανηλίκων λόγω έλλειψης υποστήριξης και παρακολούθησης.

     Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις από τους τοπικούς φορείς για τα προβλήματα στην λειτουργία και την ασφάλεια των ιδρυμάτων η κρατική μέριμνα απουσιάζει. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του υπάρχοντος προσωπικού των Ιδρυμάτων δεν επαρκούν πλέονΕίναι άμεση ανάγκη να  υπάρξει ένα οργανωμένο δίκτυο με ειδικούς που θα μπορέσουν να χειριστούν κατάλληλα και να βοηθήσουν τα παιδιά στην κοινωνική τους ένταξηΗ σίτιση και η στέγαση των παιδιών είναι ανεπαρκείς καθώς το ζητούμενο είναι τα Ιδρύματα αυτά να μην λειτουργήσουν ως αποθήκες ψυχών αλλά μέσα από ένα σωστό και οργανωμένο πλαίσιο να μπορέσουν να βοηθήσουν παιδιά που έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον και να καταφέρουν να αναπτυχτούν άρτια ψυχοσωματικά και κοινωνικά .

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια των Ιδρυμάτων;
2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό, επαρκές για να καλύπτονται οι ανάγκες και των δύο Ιδρυμάτων;"
Παρεμβαση Παπαθεοδωρου για την κατασταση στο Σκαγιοπουλειο Παρεμβαση Παπαθεοδωρου για την κατασταση στο Σκαγιοπουλειο Reviewed by imerisios.gr on 1:21:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.