Σε καρναβαλικούς ρυθμούς το πρωϊνό της Κυριακής η Πάτρα! - Δείτε Φωτογραφίες

Μύρισε για τα καλά Πατρινό Καρναβάλι το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Φεβρουαρίου με το μεσημέρι της Κυριακής και το βράδυ του Σαββάτου  να παίρνουν καρναβαλικό χρώμα κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της Φάσης Πλατείας (ενσωματωμένες δυο φάσεις:
«Τρεχάτε Ποδαράκια μου» και «Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι») και της 2ης Νυχτερινής Πλοήγησης του 51ου Κρυμμένου Θησαυρού με τίτλο «Πυξίδες».
Στην ηλιόλουστη Κυριακή τα πληρώματα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους συμμετέχοντας σε μια σειρά διασκεδαστικών παιχνιδιών, που απαιτούσαν την αθλητικο-καρναβαλική ετοιμότητα των κυνηγών αλλά και το ομαδικό πνεύμα συνεργασίας των κυνηγών κάθε πληρώματος. Γέμισε χρώματα, τραγούδια, μουσική, καρναβαλική διάθεση, κέφι, αλεύρι και νερά από λειωμένο πάγο η πλατεία Γεωργίου Α΄ επιφυλάσσοντας γερές δόσεις διασκέδασης και γέλιου στους κυνηγούς αλλά και στους περαστικούς που κοντοζύγωναν για να συμμετάσχουν στην αφοπλιστική γοητεία του Κρυμμένου Θησαυρού και του Πατρινού Καρναβαλιού.
Τα παιχνίδια, που δοκιμάστηκαν και ξεδίπλωσαν τις αθλητικές, κατασκευαστικές και καρναβαλιστικές ικανότητές τους τα πληρώματα, προκάλεσαν εύθυμα στιγμιότυπα αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες κατασκευές. Οι κυνηγοί σκάλισαν ως δεινοί καλλιτέχνες παγοκολόνες και δημιούργησαν μάσκες-προσωπεία επιστρατεύοντας σφυριά, κατσαβίδια, σφήνες, σκουπάκια, μέχρι και πριόνια και black and decker, έπαιξαν ένα ασυνήθιστο ποδοσφαιράκι με τα χέρια τους γαντζωμένα στα κάγκελα, σημάδευαν με σαϊτες που προσπαθούσαν να τις περάσουν μέσα από κατακόρυφες στεφάνες, συμμετείχαν σε ένα ιδιόρρυθμο χαρτονένιο γκολφ, το οποίο ισορροπούσαν με τα χέρια τους προσπαθώντας να πετύχουν τις σωστές τρύπες με τις σωστές μπάλες (κόκκινη μπάλα στην κόκκινη τρύπα, κίτρινη μπάλα στην κίτρινη τρύπα κ.ο.κ.), έκαναν μια αμίμητη ξαπλωτή όσο και ακροβατική σκυταλοδρομία παραδίδοντας τη σκυτάλη (γλάστρα με μπαλάκια) με τα πόδια τους στα πόδια του επόμενου με στόχο να φτάσουν στο τέλος χωρίς να πέσουν τα μπαλάκια και τέλος με δεμένα μάτια και χέρια και με κουτάλα στο στόμα εντόπιζαν μπαλάκια μέσα στο αλεύρι, τα ανέσυραν και τα έκαναν βαθμούς...
Η Φάση της Πλατείας την Κυριακή πήρε την σκυτάλη από μια ακόμα διασκεδαστική και περιπετειώδη νυχτερινή πλοήγηση, που έλαβε χώρα το Σαββατόβραδο.
Οι κυνηγοί έκαναν άνω κάτω την πόλη αναστατώνοντας ευχάριστα τους δρόμους και μεταφέροντας το καρναβαλικό πνεύμα σε διάφορα σημεία μιας εκτεταμένης περιοχής. Κέφι και αναζήτηση  για τους κυνηγούς  σε ένα κυνήγι,  που είχε διάρκεια τρεισήμισι περίπου ώρες.
Όλα άρχισαν με τη μετάδοση των οδηγιών από την ΕΡΑ Πάτρας 92,5, όπου η ομάδα του Κρυμμένου Θησαυρού έδωσε το σύνθημα το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 16.00. Το ραντεβού δόθηκε για τις 6.30μμ στον Έσπερο, πρώην ζαχαροπλαστείο Κόντου, εκεί που παλαιά γίνονταν τα ιδώματα, έτσι όπως διατυπωνόταν στο γρίφο για το σημείο συνάντησης και έναρξης του παιχνιδιού, μήπως και γλιτώσουν τα πολλά νερά που έρχονταν.  Ξεπερνώντας τον πατρινό ουρανό, που άνοιξε ρίχνοντας νεροποντές και άφησε αγέρηδες να λυσσομανούν, γύρω στις 7μμ έβαλαν στο φουλ τις μηχανές.
Οι κυνηγοί παίρνοντας χάρτες, χάρακες και ... μοιρογνωμόνια, λύνοντας  γρίφους, ανακαλώντας γεωμετρία, σχήματα, συνδυάζοντας μεσοκάθετους, μετατρέποντας ονόματα στα αγγλικά, ταξιδεύοντας με ούριο άνεμο, σιρόκους και λεβάντες και κουβαλώντας την αστείρευτη καρναβαλική τους τρέλα, σχεδίαζαν επί χάρτου και επέβαιναν επί αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας  για να αναζητήσουν τα 4 κοντρόλ της νυχτερινής πλοήγησης και να ανταποκριθούν στα διαδοχικά ζητούμενα της ομάδας του Κρυμμένου Θησαυρού. Με ακαταμάχητο εφόδιο ...τις πυξίδες του παιχνιδιού συντόνισαν το κέφι τους με τον σωστό προσανατολισμό και πολλοί από αυτούς έφτασαν στον τελικό στόχο, στη  λύση του τελευταίου γρίφου, που οδηγούσε στο 4ο κοντρόλ στο Φάρο της Πάτρας. Είχαν προηγηθεί τρία άλλα κοντρόλ: στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, στην οδό Λίνδου στις Ιτιές και στο γήπεδο του Απόλλωνα στην Περιβόλα. Σε κάθε κοντρόλ είχαν αιτιολογήσει γραπτώς πως έφταναν εκεί,
Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι γεμάτο γέλιο και ευθυμία, που ολοκληρώθηκε στις 10.30μμ, ανέδειξε όλα τα γνήσια χαρακτηριστικά του Κρυμμένου Θησαυρού και κινητοποίησε ευχάριστα όσους συμμετείχαν αλλά και όσους το ένιωθαν για τα καλά  μπροστά τους...
Το ραντεβού ανανεώνεται για την ερχόμενη Τετάρτη και ώρα 16.00 στην Πλατεία Γεωργίου Α΄ (σε περίπτωση βροχής στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο), όπου η Παντομίμα αναμένεται να κλέψει καρδιές αλλά και να ... φέρει βαθμούς.

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς το πρωϊνό της Κυριακής η Πάτρα! - Δείτε Φωτογραφίες Σε καρναβαλικούς ρυθμούς το πρωϊνό της Κυριακής η Πάτρα! - Δείτε Φωτογραφίες Reviewed by imerisios.gr on 8:45:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.