Οι Patrinistas ξεναγήθηκαν στον Καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα

Με επιτυχία, ολοκληρώθηκε η δράση μας "Οι Patrinistas ξεναγούνται στο Καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών!!".


Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, περισσότεροι από εξήντα (60) συμπολίτες μας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομάδας Εθελοντισμού και Ενεργοποίησης Patrinistas  και με την συνδρομή του δόκιμου ερευνητή του λατινόγλωσσου ιδιόμορφου ληξιαρχικού αρχείου της Καθολικής Κοινότητας Πατρών Κυρ. Αντώνιου Γρίμα, ξεναγήθηκαν στο Καθολικό Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα. 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που οργανώνονται για τα 175 χρόνια από τα εγκαίνια του Καθολικού Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα, η Καθολική Κοινότητα Πατρών, ανοίγει τις πύλες του Ναού στο ευρύτερο κοινό της Πάτρας, με πρώτους τους φίλους των Patrinistas , έναν απαράμιλλης ομορφιάς Ιερό Ναό που ανοικοδομήθηκε το έτος 1841, εποχή που ήρθαν στην πόλη οι πρώτοι εκδιωχθέντες Ιταλοί μετά την αποτυχία των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων τους. Ο Καθολικός Ναός του Αγίου Ανδρέου ανήκει στο Ρωμαιοκαθολικό δόγμα και εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες της πολυπληθούς Καθολικής Κοινότητας της Πάτρας. Το αρχιτεκτονικό ύφος του ναού ακολουθεί το δυτικό Ιταλικό ύφος, με λιτή πρόσοψη, όπου ξεχωρίζει στο κέντρο της το κωδωνοστάσιο. Στην ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά για τους Patrinistas και τους φίλους μας, είχαμε την ευκαιρία για μια εκτενέστερη ενημέρωση - γνωριμία με την ιστορία και τις εργασίες ανακαίνισης - ανάδειξης - διακόσμησης (πίνακες, αγαλμάτινες παραστάσεις Αγίων κ.λ.π.) του Ιερού Ναού. 

Με το πέρας της ξενάγησης , η οποία ήταν διάρκειας δύο ωρών περίπου , σε παρακείμενη αίθουσα μας προσφέρθηκαν δροσιστικά ροφήματα. 

Μια άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση που ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί και φυσικά... με σεβασμό στον ιερό χώρο, οι φωτογραφικές μας  μηχανές αποθανάτισαν τα πάντα στον διάβα μας!!!
Οι Patrinistas ξεναγήθηκαν στον Καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Οι Patrinistas  ξεναγήθηκαν στον Καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Reviewed by imerisios.gr on 7:39:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.