Οι Patrinistas έδωσαν πνοή στην Πανεπιστημιούπολη!

Η Ομάδα Εθελοντισμού και Ενεργοποίησης Patrinistas, ανταποκρινόμενη θετικά σε σχετική πρόκληση του Πανεπιστημίου Πατρών, συμμετείχε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, στην μεγάλη εκδήλωση
εθελοντικής δενδροφύτευσης που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών, στο πλαίσιο των δράσεων «Πράσινο Πανεπιστήμιο», που έχει ως γνώμονά της, την προώθηση αντιλήψεων ουσιαστικού κοινωνικού χαρακτήρα.

Η πρόσκληση ήταν ανοιχτή για τη συμμετοχή όλων. Μια κίνηση με συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα, για να αναβαθμιστεί η Πανεπιστημιούπολη σε ένα περιαστικό πάρκο γνώσης, πολιτισμού, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Δεκάδες μέλη καθώς επίσης και φίλοι και φοιτητές των Patrinistas,ανέλαβαν και δενδροφύτευσαν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Πανεπιστημίου, τον χώρο μπροστά από την Φοιτητική Εστία της Πανεπιστημιούπολης Πατρών (Τομέας 06). Επιπρόσθετα με δική μας πρωτοβουλία, προχωρήσαμε και σε καθαρισμό του χώρου, μαζεύοντας τα πάσης φύσεως σκουπίδια που ήταν διασκορπισμένα στο χώρο δενδροφύτευσης.   

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πατρών, εκατοντάδες κόσμου, φορείς, σωματεία, σχολεία, υπηρεσίες και εταιρικές οργανώσεις, φύτεψαν συνολικά περί τα 2.000 δένδρα χθες το πρωί, με σύμμαχο τον καλό καιρό, σε 18 διαφορετικές τοποθεσίες στην Πανεπιστημιούπολη, μεταμορφώνοντας την πανεπιστημιακή κοινότητα σε έναν τόπο χαράς, πολιτισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Τα φυτά πρόσφερε το Δασαρχείο Πατρών, ενώ η ΕΡΓΟΣΕ παραχωρείσαι 4 αιωνόβιες ελιές και 1 υπερ-αιωνόβια, που προέρχονται από απαλλοτριώσεις στο πλαίσιο έργων του σιδηροδρομικού δικτύου της περιοχής Αιγιαλείας . Πέντε δένδρα, με ιδιαίτερη περιβαλλοντική, οικολογική αλλά και αισθητική σημασία, που έρχονται από το παρελθόν και μεταφέρουν την ιστορία του τόπου μας, στολίζουν πλέον επιλεγμένα σημεία της Πανεπιστημιούπολης. 

Σε σχετική ανακοίνωση του "Πράσινου Πανεπιστημίου" αναφέρεται : Σήμερα με την δική σας πολύτιμη συνδρομή καταφέραμε όλοι μαζί να αναδείξουμε την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς, καθώς και την αγάπη μας και το σεβασμό μας για το περιβάλλον! Σας ευχαριστούμε για την παρουσία και την συμμετοχή σας!!!

Ως Patrinistas ευχαριστούμε θερμά τους συμμετέχοντες Συμπολίτες μας, για την ανταπόκριση, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας και τα ζεστά τους χαμόγελα.

Και σύντομα επανερχόμαστε με νέα δράση ... Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 Πλατεία Γεωργίου 8:30 μ.μ. ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2016!!! Μείνετε συντονισμένοι ... θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση - ανάρτηση με λεπτομέρειες για την δράση !!
Οι Patrinistas έδωσαν πνοή στην Πανεπιστημιούπολη! Οι Patrinistas έδωσαν πνοή στην Πανεπιστημιούπολη! Reviewed by imerisios.gr on 12:36:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.