Προβολή ταινίας: «Το Αλάτι της Γης» των Wenders και Salgado

Το Στέκι του Δρόμου προβάλλει την ταινία  «Το Αλάτι της Γης»την Πέμοτη 25 Φεβρουαρίου στις 21:00.Κατά τα τελευταία 40 χρόνια, ο φωτογράφος Σεμπαστιάο Σαλγκάδο ταξιδεύει ανά τις ηπείρους, στα χνάρια μιας ανθρωπότητας που συνεχώς αλλάζει.

Μια συγκινητική ταινία που ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της και μεταμορφώνεται σε σπουδή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του.

Παρών σε πολέμους, λιμούς, κύματα προσφύγων και συνοδοιπόρος με ανθρώπους όλων των ειδών και χρωμάτων από διαφορετικές φυλές, συνεχίζει να ταξιδεύει στον πλανήτη αναζητώντας παρθένα σημεία του, άγρια χλωρίδα και πανίδα και μεγαλοπρεπή μοναδικά τοπία σε ένα τεράστιο έργο καταγραφής της ομορφιάς του πλανήτη Γη.

Έγινε μάρτυρας των μεγαλύτερων γεγονότων της σύγχρονης ιστορίας και παρουσιάζει ένα τεράστιο φωτογραφικό αρχείο ως αφιέρωμα στην ομορφιά του πλανήτη.

Ένα πραγματικά εντυπωσιακό δημιούργημα που μέσα από αρμονικές εναλλαγές έγχρωμου και ασπρόμαυρου φιλμ, ταξιδεύει τον θεατή μαγικά, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Προβολή ταινίας: «Το Αλάτι της Γης» των Wenders και Salgado Προβολή ταινίας: «Το Αλάτι της Γης» των Wenders και Salgado Reviewed by imerisios1 on 10:32:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.