Από 23 Μαρτίου το νέο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ στην Αγορά ΑργύρηΣτα πλαίσια του «Δικτύου Πολιτιστικής Συνεργασίας» αρχίζει ένα νέο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ με τίτλο «Η νέα γενιά της Iταλικής κωμωδίας» που προωθείται από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.


Το Φεστιβάλ που περιοδεύει την Ελλάδα το 2016 και θα ταξιδέψει στη Λέρο, στη Πάτρα, στη Μεσσήνη, στο Ναύπλιο, στην Κρήτη, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη… και περιλαμβάνει τέσσερα έργα νέων σκηνοθετών:
- Francesco Bruni –
 Scialla – 2011
- Mas­similiano Bruno –
 Nes­suno mi può giudicare – 2011
- Daniele Ciprì –
 È stato il figlio – 2012
- Ivan Cotroneo –
 La kryptonite nella borsa – 2012

Στην Πάτρα οι ταινίες προβάλλονται από 23 Μαρτίου εώς 20 Απριλίου στην Αγορά Αργύρη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και την συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

 «Στο φετινό φεστιβάλ παρουσιάζεται το σύγχρονο ανάλαφρο σινεμά με τα έργα τεσσάρων νέων σκηνοθετών στην αρχή της καριέρας τους, ταινίες που απέσπασαν στην Ιταλία σημαντική επιτυχία από το κοινό και τους κριτικούς, κερδίζοντας σημαντικά βραβεία και σε διεθνές επίπεδο .
Ένα είδος κωμωδίας πολύ μακριά από την κλασική Κωμωδία αλά ιταλικά των δεκαετιών ’60 και ’70, εξαφανίστηκαν όλα τα ίχνη σάτιρας, πρώτα απ ‘όλα η κοινωνική, επιβιώνει μόνο ενίοτε μια ελαφριά σάτιρα ηθών.
Εάν και είναι προς το παρόν της μόδας να εκτυλίσσονται οι ταινίες σε εκείνες δεκαετίες, τα χρόνια της αμφισβήτησης παρατηρούνται από μία ανέντακτη γωνία, ως στοργικές αναμνήσεις των παππούδων».

Από 23 Μαρτίου το νέο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ στην Αγορά Αργύρη Από 23 Μαρτίου το νέο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ στην Αγορά Αργύρη Reviewed by imerisios1 on 6:50:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.