"Έντα Γκάμπλερ" του Ερρίκου Ίψεν στο θέατρο ΛιθογραφείονΗ Έντα Γκάμπλερ ασφυκτιά ανάμεσα στην ασφαλή γαλήνη μιας σεβαστής, μεσοαστικής οικογένειας και τη διάψευση του ονείρου μιας δυνατής και παθιασμένης ζωής.
Αδυνατεί να συμφιλιωθεί με τις μηδαμινές ενασχολήσεις του ρόλου της, εγκαταλείποντας το πάθος, την περιπέτεια και τα ιδανικά για τα οποία ήταν πλασμένη.

Απέναντι σε αυτό το χάσμα, επιλέγει να παρέμβει τραγικά στις ζωές όλων, σε μια προσπάθεια βίαιης και αναρχικής θραύσης των στερεοτύπων και αδιεξόδων της κοινωνίας που την πνίγει.

Μπορεί μια βίαιη και αναρχική παρέμβαση να αλλάξει το ρυθμό μιας κοινωνίας;

Το θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει στην κεντρική του σκηνή από τις 24 Μαρτίου 2016 έως τις 10 Απριλίου το έργο του Ερρίκου Ίψεν "Έντα Γκάμπλερ", σε σκηνοθεσία και προσαρμογή Δημήτρη Γεωργαλά.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γεωργαλάς
Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Αλανιάδη
Φωτισμοί: Παναγιώτης Λαμπής
Μουσική: Σάκης Μπάστας
Φωτογραφία: Γιώτα Λοτσάρη
Δημιουργικό: Νίκος Πατρώνας
Τεχνική επιμέλεια: Ανδρέας Σκουλίδας
Υποστήριξη παραγωγής: Μαρία Λούπη

Με τους: Αναστασία Αρμένη, Νίκο Δερτιλή, Λαμπρινή Ζώτου, Μαρία Καλλιαμβάκου, Σπύρο Κανελάκη, Ευάγγελο Μιχάλη, Έλενα Μούγιου

Διάρκεια: 100’
"Έντα Γκάμπλερ" του Ερρίκου Ίψεν στο θέατρο Λιθογραφείον  "Έντα Γκάμπλερ" του Ερρίκου Ίψεν στο θέατρο Λιθογραφείον Reviewed by imerisios1 on 11:01:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.