Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το κέντρο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΚΟΜΑΙΘΩ» του Δήμου Πατρέων , σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας
σας προσκαλούν στην συζήτηση των παιδιών του κέντρου με τον ποιητή Διονύση Καρατζά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αγορά Αργύρη , το Σάββατο 2 Απριλίου στις 6.00 το απόγευμα, με θέμα «οι ζωγραφιές, οι λέξεις , τα συναισθήματα».

Από τα παιδιά του κέντρου δημιουργήθηκε μία ομάδα φιλαναγνωσίας η οποία ξαναδιάβασε τα βιβλία της βιβλιοθήκης, παραμύθια, εγκυκλοπαίδειες, εκκλησιαστικά βιβλία και ποιήματα, επισκέφτηκε την Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάτρας και ανακάλυψε καινούργια βιβλία, γραμμένα από σημαντικούς συγγραφείς.

Μέσα από αυτή την διαδραστική διαδικασία ξεκίνησε η συνομιλία τους με τον μαγικό κόσμο του βιβλίου… Μιλήσανε για τίτλους, τα περιεχόμενα του κάθε βιβλίου αλλά και τί μπορεί να σημαίνει αυτό που ακούμε, τί κρύβουν οι λέξεις, τί συναισθήματα ξεδιπλώνονται, ποιές είναι οι εικόνες που μας δίνουν.

Αρωγός σ’ αυτήν την περιπλάνηση ήταν ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς, που μαζί του, ανακαλύψανε τι είναι ποίηση, πώς γράφετε ένα βιβλίο, τι είναι ποιητής και τι σημαίνει ποίηση και κυρίως ονειρευτήκανε με μάτια ανοιχτά, μοιραστήκανε, επικοινωνήσανε, δυναμώσανε την καρδιά τους.
Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου Reviewed by imerisios1 on 8:18:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.