Έκθεση Εικαστικών Τεχνών στην Αγορά ΑργύρηH Έκθεση Εικαστικών Τεχνών των μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος – που ζουν ή εργάζονται στους νομούς Αχαΐας, Αιατωλοακαρνανίας, Ηλείας, συμπεριλαμβανομένων και των νησιών Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Λευκάδας – ανοίγει τις πύλες της την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 7.30 το βράδυ, στην «Αγορά Αργύρη».


Η έκθεση διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, με αφορμή τα 70+1 χρόνια «ζωής» του.

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη του έργου του καλλιτεχνικού δυναμικού που ζει ή εργάζεται στη Δυτική Ελλάδα και παράλληλα η οργάνωση των μελών του ΕΕΤΕ στην περιφέρεια, για την ενίσχυση τη δράσης τους και την ενίσχυση των εικαστικών.

Το ΕΕΤΕ για την έκθεση αυτή απευθύνθηκε σε όλα τα μέλη που ζουν ή εργάζονται στους νομούς Αχαΐας, Αιατωλοακαρνανίας, Ηλείας, συμπεριλαμβανομένων και των νησιών Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Λευκάδας, χωρίς αποκλεισμούς.
Στα εγκαίνια της έκθεσης θα συμμετάσχει το κουαρτέτο του Δημοτικού Ωδείου της Πάτρας

O Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης αναφερόμενος στην έκδοση μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Ο Δήμος σαν ένα μικρό κομμάτι απέναντι στον κυρίαρχο πολιτισμό, αγκαλιάζει, φιλοξενεί και στηρίζει τους εικαστικούς της Δυτικής Ελλάδας ,προβάλλοντας το έργο τους και προσφέροντας στους συμπολίτες μας την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στην τέχνη και τις ανησυχίες της.»

Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνονται επίσης παράλληλες εκδηλώσεις:
– 23 /Μαρτίου έως 24 Απριλίου
Πρόγραμμα προβολών ταινιών και ντοκιμαντέρ για την τέχνη
– 3 Απρίλιου / Κυριακή από 10:πμ – 18:00μμ
Ημερίδα: Εικαστικές Τέχνες και δημόσιος Χώρος
– 16 &17 Απριλίου / Σάββατο & Κυριακή από 10:00πμ – 18:00μμ
– Διημερίδα: Εικαστικές Τέχνες και εκπαίδευση
Συνδιοργάνωση με την Ένωση Καθηγητών Εικαστικών Μαθημάτων
Η έκθεση θα λειτουργεί:
– Δευτέρα έως Σάββατο 9:00πμ – 1:00μμ & 5:00μμ – 9:00μμ.
– Κυριακή: 10:00πμ – 2:00μμ
Η είσοδος στην έκθεση και τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Έκθεση Εικαστικών Τεχνών στην Αγορά Αργύρη Έκθεση Εικαστικών Τεχνών στην Αγορά Αργύρη Reviewed by imerisios1 on 6:42:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.