Διαδραστικό εκπαιδευτικό σεμινάριο "Εξερευνώντας το φύλο"

Σε συνέχεια της συνεργασίας της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία  με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας και στη βάση μιας κοινής αντίληψης για την υπεράσπιση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των πολιτών κάθε τόπου, κάθε κράτους αλλά και όλου του πλανήτη διοργανώνονται διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια με τίτλο "Εξερευνώντας το Φύλο" από στελέχη της Διεθνούς Αμνηστίας. 

Η δράση διοργανώνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας "Μy Body My Rights" ή "Το σώμα μου τα δικαιώματά μου" που πραγματοποιεί η Διεθνής Αμνηστία και που στοχεύει στον τερματισμό του ελέγχου και της ποινικοποίησης της σεξουαλικότητας και της αναπαραγωγής από κρατικούς και μη κρατικούς φορείς. Ζητά από τις κυβερνήσεις να δώσουν τέλος στην παράνομη χρήση των ποινικών νόμων για την αστυνόμευση της σεξουαλικότητας και της αναπαραγωγής και στοχεύει στο τέλος των διακρίσεων τόσο στη νομοθεσία όσο και στην πρακτική που οδηγεί σε παραβιάσεις των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων. 

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο που έχει επιμεληθεί το ακτιβιστικό Δίκτυο Γυναικών και ΛΟΑΤΙ του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας εστιάζει στα στερεότυπα και στις διακρίσεις που υφίστανται τα άτομα λόγω του φύλου τους. Οι συμμετέχοντες μέσα από μια σειρά ερωτήσεων καλούνται να συζητήσουν και να προβληματιστούν γύρω από τους έμφυλους ρόλους, τα στερεότυπα και τα πρότυπα συμπεριφοράς. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αναδειχθούν οι τρόποι με τους οποίους αυτά τα στερεότυπα επηρεάζουν τις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών αλλά και τον αντίκτυπο που έχουν στα ανθρώπινα δικαιώματα του κάθε ανθρώπου. 

Το διαδραστικό σεμινάριο θα γίνει με την επιμέλεια της Εύας Σπανού, συντονίστριας ακτιβισμού της Διεθνούς Αμνηστίας και της Πέννυς Κακαβογιάννη, ακτιβίστριας του Δικτύου Γυναικών και ΛΟΑΤΙ της Διεθνούς Αμνηστίας.


Κοινο-Τοπία, Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης
Σάββατο 02 Απριλίου 2016, ώρες: 17:30
Κυριακή 03 Απριλίου 2016, ώρες: 11:00

Είσοδος ελεύθερη. 
Διαδραστικό εκπαιδευτικό σεμινάριο "Εξερευνώντας το φύλο" Διαδραστικό εκπαιδευτικό σεμινάριο "Εξερευνώντας το φύλο" Reviewed by imerisios1 on 4:06:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.