«Σε είδα.» - Υπο_γράφει ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος (Μέλος της Γραμματείας στο Ποτάμι Πάτρας)

Πεταμένο δίπλα στην αρμύρα, στην Ε1. Ίσως καλύτερα από τις οσμές του μπαρουτιού που έτρεξες να ξεφύγεις. 

Σε είδα στην Ειδομένη. Να τσαλαβουτάς στις λάσπες για μια ρίζα να βράσεις στο νερό, να φας. 
Σε είδα, στις συνοικίες της Αγυιάς να τρέχεις πίσω από τις νταλίκες. Σε είδα στην «Αβέξ» να φυλάς τσίλιες για το κενό στο φράχτη. Σκοπιά στην πόρτα που οδηγεί στο όνειρο. 
Σε είδα να καίγεσαι στο πλοίο Πάτρα  - Ιταλία. Να πνίγεσαι στο Αιγαίο, να πλημμυρίζει ο Έβρος.
Σε είδα στο BlueStar να περιφέρεσαι φοβισμένος. Οργισμένος. Απορημένος.
Σε είδα στην Ομόνοια, να λιάζεσαι. Να σε κυνηγούν στη Βικτώρια και στο Πεδίον του Άρεως. Σε είδα απελπισμένο, να πιστεύεις ψέμματα σύγχρονων δουλεμπόρων. 
Είδα να σε βάζουν να διαλέξεις. Μπαρούτι ή κύματα. Λάσπη η συρματοπλέγματα.
Σε είδα να παίζεις τη ζωή σου κορώνα γράμματα. Να σερβίρεις, να δουλεύεις στα χωράφια και στα ζώα. Να πλένεις πιάτα, να ανεβαίνεις στη σκαλωσιά, να βάφεις, να σκάβεις παρτέρια. Μαύρα, πάντα, σα το χρώμα σου.
Είδα να σου κλείνουν το δρόμο αφήνοντάς σε παράλληλα έρμαιο της τύχης σου.
Είδα τα χρήματα που προορίζονται για βοήθεια να καταλήγουν σε χέρια επιτηδείων. Είδα ιατρεία παρατημένα, ψεύτικες σκηνές που μπάζουν και «showtime-βοήθειες» με Σάκη και Μαριάννα oncamera. 
Τους είδα με τσαπατσουλιά, με προχειρότητα, πελαγωμένους να προσπαθούν να βρουν τι θα σε κάνουν. Είδα να νομοθετούν άσχετα, ανεφάρμοστα προγράμματα, γεμάτα λάθη και παραλείψεις, να στήνουν επιτροπές , να σπαταλούν ένα σκασμό λεφτά για το τίποτα. Είδα να ασχολούνται μαζί σου μόνο ιδεοληπτικοί, αυτοπροσδιοριζόμενοι «απέναντι» από την κοινωνία και να οδηγούν σε αδιέξοδο την  όποια προσπάθεια.
Σε είδα απελπισμένο χωρίς διεξόδους, με ελάχιστες ευκαιρίες να αντιμετωπίζεις το ρατσισμό και τη διάκριση σε κάθε σου ανάσα.
Είδα να σου πετάνε γουρούνια, να σε γιουχάρουν να σε μισούν , να σε φοβούνται, χωρίς να σε ξέρουν.
Σε είδα να ζητιανεύεις, να πλένεις τζάμια στα φανάρια. 
Να πουλάς κλεμμένα κινητά, μαϊμού αξεσουάρ στην άνοδο του Κηφισού.
Σε είδα να κλέβεις, να πουλάς πρέζα. Σε είδα να επιτίθεσαι στον Ε Σ. Να σπάς υποδομές, να «τις παίζεις» με τα ΜΑΤ και με τους «άλλους», να κραδαίνεις μαχαίρι.
Είδα να πιάνει φωτιά ο καταυλισμός στην Τερψιθέα, να ξηλώνονται παράγκες, να καταπατάς άλλους  χώρους. «Φύγε από δω – πού να πάω – δε ξέρω πάνε αλλού , αλλά όχι εδώ».
Μέχρι να σε ξαναβρούν. 
Κούνησα το κεφάλι μου, και συνέχισα την πορεία μου. Σαν να ΜΗ σε είδα. 

Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος
Ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος είναι μέλος της Γραμματείας στο Ποτάμι Πάτρας

«Σε είδα.» - Υπο_γράφει ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος (Μέλος της Γραμματείας στο Ποτάμι Πάτρας) «Σε είδα.» - Υπο_γράφει ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος (Μέλος της Γραμματείας στο Ποτάμι Πάτρας) Reviewed by imerisios.gr on 11:02:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.