Οι «Αγανακτισμένοι¨ γίνονται «#Αρκετά» και επιστρέφουν στις πλατείες – Στις 15 Μαϊου η συγκέντρωση στη Πάτρα

Στις πλατείες δίνουν ραντεβού και πάλι οι «Αγανακτισμένοι». Με το σύνθημα «#Αρκετά» ομάδα πολιτών καλεί σε συγκεντρώσεις μέσω του διαδικτύου, κατά τα γαλλικά πρότυπα των τελευταίων ημερών.
Μετά το σχετικό διαδικτυακό προσκλητήριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η Πάτρα βρίσκεται μεταξύ των πόλεων που διοργανώνεται ανάλογη συγκέντρωση την Κυριακή 15/5, στις 7.00 το απόγευμα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
«Την Κυριακή 15/5 στις 19:00 ξαναγεμίζουμε την πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα και όλες τις πλατείες της χώρας με ΟΧΙ, 15/5 ξυπνάμε, θυμόμαστε, παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.
Φωνάζουμε #APKETA στα Μνημόνια της εξαθλίωσης της υποτέλειας και της φτωχοποίησης.
Φωνάζουμε #APKETA σε νέους και παλαιούς μνημονιακούς που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.
Φωνάζουμε #APKETA στην καταστροφή του κοινωνικού κράτους το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στη φοροεπιδρομή, στις κατασχέσεις, στην ανέχεια και την υποδούλωση.
Φωνάζουμε #APKETA στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Φωνάζουμε #APKETA στην καταστροφή της ζωής μας...»

Το κίνημα ‪#‎ΑΡΚΕΤΑ‬ συμμετέχει πλέον και επίσημα στην παγκόσμια προσπάθεια αφύπνισης ‪#‎NuitDebout‬ την Κυριακή 15 Μαΐου

Το κίνημα ‪#‎ΑΡΚΕΤΑ‬ συμμετέχει πλέον και επίσημα στην παγκόσμια προσπάθεια αφύπνισης ‪#‎NuitDebout‬ την Κυριακή 15 Μαΐου, που φιλοδοξεί να είναι μια μέρα έναρξης κινητοποιήσεων διαρκείας σε όλον τον πλανήτη. Καταλαμβάνουμε τις κεντρικές πλατείες και δεν τις εγκαταλείπουμε αν δεν δούμε στην πράξη, αν αυτό που λέει το Σύνταγμά μας αλλά και τα Συντάγματα όλων των χωρών, μπορεί να έχει κάποια σχέση με την πραγματικότητα που ζούμε. Αλλιώς ας το καταργήσουμε για να μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας.

1.2 "Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία".
1.3 "Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα".
2.1. "Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου, αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας".

Λέμε #ΑΡΚΕΤΑ στην μνημονιακή κατοχή της χώρας. Κυρίαρχος της χώρας είναι ο Ελληνικός λαός και κανένας άλλος. Στις 5/7/15 είπαμε ΟΧΙ στην μνημονιακή λιτότητα και εννοούμε ΟΧΙ.
Λέμε #ΑΡΚΕΤΑ στην εξαθλίωση και το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.
Λέμε #ΑΡΚΕΤΑ στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην de facto κατάργηση από το κράτος της Συνταγματικής νομιμότητας.
120.3 "Ο σφετερισμός με οποιονδήποτε τρόπο της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή, διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
120.4 "Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία".
(ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Οι «Αγανακτισμένοι¨ γίνονται «#Αρκετά» και επιστρέφουν στις πλατείες – Στις 15 Μαϊου η συγκέντρωση στη Πάτρα Οι «Αγανακτισμένοι¨ γίνονται «#Αρκετά» και επιστρέφουν στις πλατείες – Στις 15 Μαϊου η συγκέντρωση στη Πάτρα Reviewed by imerisios.gr on 10:44:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.