Ένα κλασσικό έργο του θεάτρου ΝΟ στο θέατρο act

Το θέατρο act παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ελληνική θεατρική σκηνή, ένα από τα αριστουργήματα του κλασσικού ιαπωνικού θεάτρου Νο, το έργο «ΚΟΥΜΑΣΑΚΑ» για λίγες μόνο παραστάσεις. Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Μαΐου στις 21.30.

Ένα έργο της ιαπωνικής θεατρικής παράδοσης, που παρά τον ποιητικό πλούτο της, την αδιάλειπτη συνέχειά της από τον 14ο αιώνα έως και σήμερα και την σημαντική επίδρασή της στην παγκόσμια τέχνη του θεάτρου και όχι μόνο, παραμένει αφανής στην Ελλάδα. Η παράσταση ενός από τα πιο χαρακτηριστικά και σημαντικά δραματικά κείμενα αυτής της παράδοσης, σε πρωτότυπη μετάφραση και με σύγχρονη σκηνοθετική ματιά φιλοδοξεί να συστήσει την υψηλή δραματουργία της Ιαπωνίας, αλλά και να συνομιλήσει με το παρόν θέτοντας στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης το πάντα επίκαιρο θέμα της επανάστασης.

Λίγα λόγια για το έργο
Η συνάντηση ενός Βουδιστή ιερέα και του φαντάσματος ενός σαμουράι δεν είναι παρά η αφορμή για να ξεδιπλωθεί μια ιστορία καθήκοντος και ευθύνης. Με όχημα μια «ιστορία φαντασμάτων», το έργο διαπραγματεύεται την προσωπική στάση σε στιγμές προσωπικής και συλλογικής κρίσης.

Συντελεστές
Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαστεφάνου
Παίζουν: Βασίλης Τάσσης, Δημήτρης Τζαβάρας
Σχεδιασμός αφίσας - Trailer: Φιορέλα Μαστρόκαλου
Φωτογραφίες:  Φιορέλα Μαστρόκαλου, Ελένη Τζαβάρα«ΚΟΥΜΑΣΑΚΑ» Ένα κλασσικό έργο του θεάτρου ΝΟ | στο θέατρο act
Πρεμιέρα Τρίτη 17 Μαΐου
Τρίτη 17 έως Πέμπτη 19 Μαΐου στις 21.30
Παρασκευή 20  Μαΐου μεταμεσονύχτια παράσταση, έναρξη στις 24.00
Τρίτη 24 και Τετάρτη 25 Μαΐου  στις 21.30
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ, 8 ευρώ (μειωμένο)
Ένα κλασσικό έργο του θεάτρου ΝΟ στο θέατρο act Ένα κλασσικό έργο του θεάτρου ΝΟ στο θέατρο act Reviewed by imerisios.gr on 8:00:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.