«Μάρτυς μου ο Θεός» με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στο θέατρο ΛιθογραφείονΤο βραβευμένο «Μάρτυς μου ο Θεός» για 2 μόνο μέρες στο Θέατρο Λιθογραφείον, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρυσι, τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε και την δεύτερη χρονιά στον πολυχώρο Vault

Είναι βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημά του Μάκη Τσίτα, το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014, την σκηνοθεσία κάνει η Σοφία Καραγιάννη, με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στον ρόλο του Χρυσοβαλάντη.

Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην Αθήνα του 2004, ο Χρυσοβαλάντης –ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός αλλά οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία–, έχοντας βρεθεί στα πενήντα του άνεργος και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με την πραγματικότητα. Όλοι –οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του– τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή. Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο – Δραματουργική επεξεργασία: Μάκης Τσίτας
Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μυρτώ Αθανασοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Σκηνογραφική επιμέλεια: Σοφία Καραγιάννη, Λίνα Παγώνη
Παίζει ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης.
Τετάρτη 11 & Πέμπτη 12 Μαΐου, 9:30μμ

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, 65+ και πολυτέκνων) και 6 ευρώ ατέλειες Θεατρικών σπουδών, δραματικής σχολής, θεατρολόγων)
«Μάρτυς μου ο Θεός» με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στο θέατρο Λιθογραφείον «Μάρτυς μου ο Θεός» με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στο θέατρο Λιθογραφείον Reviewed by imerisios1 on 3:28:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.