Γιατί Καθυστερούν οι αποζημιώσεις των αγροτών; - Επαναφέρει το θέμα ο Παπαθεοδώρου

Ερώτηση για την καθυστέρηση στις εκτιμήσεις ζημιών του 2016 και στις πληρωμές αποζημιώσεων του 2015 προς τους πληγέντες από την κακοκαιρία αγρότες κατέθεσε στη Βουλή και τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου μαζί με άλλους έντεκα βουλευτές.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής Αχαΐας «Οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες ιδιαίτερα στις δενδρώδεις καλλιέργειες (ροδακινιές, αμυγδαλιές, αχλαδιές, κερασιές βερικοκιές) που ως γνωστόν συμβάλλουν σημαντικά στις εξαγωγές και συμμετέχουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό στο αγροτικό εισόδημα της χώρας. Ζημιές έχουν σημειωθεί και σε αμπέλια, κηπευτικά και σε διάφορες άλλες καλλιέργειες…Αυτό το αυτονόητο αίτημα των αγροτών δεν μπορεί να ικανοποιηθεί αφού με ευθύνη της κυβέρνησης καταργήθηκαν ορισμένες διατάξεις σχετικά με τις μετακινήσεις των εργαζομένων του ΕΛΓΑ όλης της χώρας και για αυτό απέχουν από το έργο της εκτίμησης των ζημιών.
Με δεδομένο ότι ιδιαίτερα σε ορισμένες πρώιμες καλλιέργειες αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο χρειάζεται άμεση εκτίμηση των ζημιών, είναι φανερό ότι η παρατηρούμενη καθυστέρηση θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους, που λόγω και των αλλοπρόσαλλων κυβερνητικών αποφάσεων της τελευταίας περιόδου δέχονται απανωτά χτυπήματα με πολύ μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής και των ασφαλιστικών εισφορών. Συγχρόνως με την καθυστέρηση εκτίμησης των ζημιών παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση και στην καταβολή των αποζημιώσεων για ζημιές του 2015.»

Γιατί Καθυστερούν οι αποζημιώσεις των αγροτών; - Επαναφέρει το θέμα ο Παπαθεοδώρου Γιατί Καθυστερούν οι αποζημιώσεις των αγροτών; - Επαναφέρει το θέμα ο Παπαθεοδώρου Reviewed by imerisios.gr on 10:12:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.