Η Ένωση Γυναικών Πάτρας έστειλε το δικό της μήνυμα την Παγκόσμια Ημέρα της Γονιμότητας

Η Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 15 Ιουνίου αποτέλεσε το έναυσμα για τη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό στην Πάτρα.

Στη Συνέντευξη, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ε.ΓΥ.ΠΑ. του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού σωματείου, παρευρέθησαν εκλεκτοί ομιλητές, ανάμεσα τους , η Πρόεδρος της Ε.ΓΥ.ΠΑ. κα. Άννα Μαρία Ρογδάκη, ο μαιευτήρας – γυναικολόγος κ. Βασίλειος Αθανασίου MD, PhD, Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών, ο μαιευτήρας – γυναικολόγος και μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου κ. Σκούρλας Κων/νος, ο Χειρουργός Μαιευτήρας – Γυναικολόγος κ. Τερζάκης Παναγιώτης και η Πρόεδρος των Επιστημόνων Μαιών Αχαΐας κα. Μαρία Κιούρτη.
Στα πλαίσια της συνέντευξης οι συμμετέχοντες ευχαρίστησαν την κα Ρογδάκη για τη διοργάνωση και ακολούθως αναφέρθηκαν στις εξελίξεις και τα νέα ιατρικά δεδομένα στον τομέα της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, στις κοινωνικές διαστάσεις των θεραπειών και στους τρόπους προσέγγισης των υπογόνιμων ζευγαριών. Επιπλέον τονίστηκε η σημασία της σωστής ενημέρωσης σχετικά με το θέμα της Υπογονιμότητας, το οποίο ταλανίζει 1 στα 6 ζευγάρια στην Ελλάδα και συζητήθηκε πώς ο ειδικός ιατρός αναπαραγωγής με το γυναικολόγο και τη μαία πρέπει, συνεργαζόμενοι αρμονικά, να κινητοποιήσουν και να οδηγήσουν τους υποψήφιους γονείς προς την πραγματοποίηση του ονείρου τους, δηλαδή την απόκτηση ενός παιδιού.

Η Ένωση Γυναικών Πάτρας έστειλε το δικό της μήνυμα την Παγκόσμια Ημέρα της Γονιμότητας Η Ένωση Γυναικών Πάτρας έστειλε το δικό της μήνυμα την Παγκόσμια Ημέρα της Γονιμότητας Reviewed by imerisios.gr on 1:40:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.