Οδεύοντας προς τη πλήρη πεζοδρόμηση της Μαιζώνος

Με κατεύθυνση την πλήρη πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος στο τμήμα από Αράτου μέχρι Γούναρη κινείται πλέον η δημοτική αρχή της Πάτρας, καθώς εκτιμήθηκε ότι ο αρχικός σχεδιασμός της ημιπεζοδρόμησης δεν θα λάμβανε τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Σημαντική προϋπόθεση για τη συγκεκριμένη μεταβολή θα είναι η απόδοση των νέων οδικών κόμβων, δηλαδή η διάνοιξη της Κανακάρη και η αντιδρόμηση της Κορίνθου, που θα αποφέρουν σοβαρές αλλαγές στην κυκλοφοριακή ροή.
Προ καιρού η δημοτική Αρχή είχε προκρίνει την ημιπεζοδρόμηση της Μαιζώνος κάτι που θα επέτρεπε την διέλευση λεωφορείων και  ταξί, λύση όμως που συνάντησε ήδη αντιδράσεις και τελικά δεν φαίνεται να προχωράει.
Η μετάλλαξη του ιστορικού κέντρου της Πάτρας θα καλυτερεύσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ωστόσο θα πρέπει να συνδυαστεί και με μία σειρά παρεμβάσεων που θα καταστήσουν τις όποιες αλλαγές λειτουργικές. 
Οι χώροι στάθμευσης πέριξ του ιστορικού κέντρου είναι σημαντικό να πολλαπλασιαστούν καθώς και να συνδεθούν μέσω των μέσων μαζικής μεταφοράς με το κέντρο της πόλης. Παράλληλα είναι σημαντικό η δημιουργία χώρων πρασίνου να αποτελέσουν  προτεραιότητα των ιθυνόντων στις όποιες παρεμβάσεις ώστε να μην παρατηρηθεί πάλι το φαινόμενο της πλατείας Γεωργίου.

Οδεύοντας προς τη πλήρη πεζοδρόμηση της Μαιζώνος Οδεύοντας προς τη πλήρη πεζοδρόμηση της Μαιζώνος Reviewed by imerisios.gr on 10:00:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.