Ιάσονας Φωτήλας : «Η αδράνεια της κυβέρνησης στο προσφυγικό έχει ξεπεράσει ακόμη και την άγνοιά της»

«Το μεταναστευτικό/ προσφυγικό είναι ένα ζήτημα με παγκόσμιες προεκτάσεις και άγνωστες ακόμα συνέπειες» επεσήμανε ο Ιάσονας Φωτήλας, ειδικός αγορητής και βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού, στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ σχετικά με τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό. 

Ο κ. Φωτήλας τόνισε την έλλειψη συντονισμού και την κακοδιαχείριση της κυβέρνησης: Πραγματοποίησε μια κακή διαπραγμάτευση, αφού η Ιταλία με λιγότερες προσφυγικές ροές εξασφάλισε περισσότερα χρήματα. Η απορρόφηση των χρημάτων που εξασφαλίστηκαν ήταν ανεπαρκής, αφού μοναδικός στόχος ήταν η χρηματοδότηση των λειτουργικών εξόδων των υπηρεσιών που συστήνει κάθε φορά. Τα έργα που υλοποιεί, δεν έχουν ως στόχο τους πρόσφυγες, που εξακολουθούν να ζουν σε άθλιες συνθήκες και να υποσιτίζονται. Έχει άγνοια στο ύψος των χρημάτων που έχουν δοθεί σε ΜΚΟ και ποια η αξιοποίησή τους. 
Ο βουλευτής Αχαΐας υπογράμμισε ότι η πρόβλεψη της Τράπεζας της Ελλάδος για το κόστος διαχείρισης του προσφυγικού το 2016 θα φτάσει τα €600εκ, ενώ η κυβέρνηση επέτυχε να εξαιρεθεί μόνο το ποσό των €350εκ., σε περίπτωση ενεργοποίησης του κόφτη. 
Ολοκληρώνοντας ο κ. Φωτήλας επεσήμανε ότι «καλώς ή κακώς όσο είναι η συγκεκριμένη κυβέρνηση στην εξουσία αυτή θα πρέπει να διαχειριστεί το προσφυγικό. Και επειδή στην πραγματική ζωή δεν υπάρχουν “από μηχανής θεοί”, θα πρέπει επιτέλους να εργαστεί.»  

Ιάσονας Φωτήλας : «Η αδράνεια της κυβέρνησης στο προσφυγικό έχει ξεπεράσει ακόμη και την άγνοιά της» Ιάσονας Φωτήλας : «Η αδράνεια της κυβέρνησης στο προσφυγικό έχει ξεπεράσει ακόμη και την άγνοιά της» Reviewed by imerisios.gr on 8:00:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.