Στο ΕΣΠΑ 2014-2020 η κατασκευή της συνδετήριας οδού Κατακόλου με την Πατρών – Πύργου

Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» εντάχθηκε το έργο «Κατασκευής Οδού Λαστέικα – παράκαμψη Αγίου Ιωάννη – Κατάκολο» μετά την υπογραφή
του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα σήμερα το μεσημέρι στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας.
Πρόκειται για το πρώτο έργο που εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του άξονα «Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία» και μαζί με την χερσαία ζώνη είναι αυτά που καθορίζουν την ΟΧΕ.
Το μείζονος σημασίας αυτό έργο έχει επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 13.022.918,35 ευρώ και αφορά την κατασκευή της νέας χαράξεως της οδού που συνδέει τον δρόμο Πύργου–Κατακόλου απευθείας με την Εθνική οδό Πατρών –Πύργου –Αρχαίας Ολυμπίας και τον βορειοδυτικό άξονα Πάτρα –Πύργος –Τσακώνα.
«Πριν ακόμα ολοκληρωθεί η υποβολή στρατηγικών επενδύσεων στην ΟΧΕ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εντάσσει το πρώτο έργο. Μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών στο λιμάνι του Κατακόλου, συνεχίζουμε τα έργα με την παρακαμπτήρια οδό που θα διευκολύνει τα εκατομμύρια τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια που καταφθάνουν. Μελετάμε, αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες της περιοχής και παρεμβαίνουμε με έργα αναπτυξιακής πνοής » σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.
Και συνέχισε ο κ. Κατσιφάρας: «Με δικούς μας πόρους, προετοιμάσαμε και ωριμάσαμε τις μελέτες για την παράκαμψη στα Λαστέϊκα και πλέον εντάξαμε το έργο στη νέα προγραμματική περίοδο. Προχωράμε και στο τέλος, εντός χρονοδιαγραμμάτων, θα παραδώσουμε ένα ολοκληρωμένο έργο».
Με την κατασκευή του δρόμου των 3,3 χιλιομέτρων, δημιουργείται ένας νέος οδικός άξονας «Κατάκολο -παράκαμψη Αγίου Ιωάννη -διασταύρωση Βουνάργου -Αρχαία Ολυμπία» μήκους 34 χιλιομέτρων, που θα εξασφαλίσει ασφαλή και ταχεία σύνδεση του λιμένα Κατακόλου με την Αρχαία Ολυμπία. 
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος σημείωσε πως «στόχος μας και αυτό θέλουμε να επιτύχουμε είναι η ασφαλέστερη και ταχύτερη κυκλοφορία των οχημάτων, ιδιαίτερα των τουριστικών με απώτερο σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, στα Μουσεία (Αρχαιολογικό και Αρχαίων Ολυμπιακών αγώνων) με τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για την εθνική και τοπική Οικονομία. Υλοποιούμε μια προγραμματική δέσμευσή μας με ένα έργο ενταγμένο στην ενίσχυση του τουρισμού που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Ηλεία. Τα λιμενικά έργα και ο δρόμος σύνδεσης με την Εθνική Οδό θα έχουν συνέχεια με επιπλέον παρεμβάσεις στο Κατάκολο, τον Πύργο, την Αρχαία Ολυμπία».

Στο ΕΣΠΑ 2014-2020 η κατασκευή της συνδετήριας οδού Κατακόλου με την Πατρών – Πύργου Στο ΕΣΠΑ 2014-2020 η κατασκευή της συνδετήριας οδού Κατακόλου με την Πατρών – Πύργου Reviewed by imerisios.gr on 4:33:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.