Ξεκινούν τα παρκόμετρα στο κέντρο της Πάτρας – Δείτε τι θα ισχύει από τη Δευτέρα 29/8

Συνέντευξη Τύπου με θέμα το σύστημα χρονικού περιορισμού στάθμευσης στο κέντρο της Πάτρας, παραχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παρουσία του Εκπροσώπου Τύπου Ανδρέα Αντωνόπουλου,
της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Διαχείρισης Προσόδων και Δημοτικής Περιουσίας Μαρίας Αγιωτάτου, της Προϊσταμένης του Τμήματος Συγκοινωνιακού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, Ζωής Κατσακιώρη και του Προϊσταμένου του Τμήματος Ελέγχου Κοινοχρήστων Χώρων, Χρήστου Καλογερή.

Ο Δήμος ξεκινά τη Δευτέρα 29 Αυγούστου το σύστημα χρονικού περιορισμού, στάθμευσης στο κέντρο της Πάτρας .
Η λειτουργία του συστήματος χρονικού περιορισμού στάθμευσης ξεκινά με κάρτα αξίας 30λεπτών για μια ή δύο ώρες στάθμευσης.
Η περιοχή στην οποία θα εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, εκτείνεται στα εξής όρια:
Από Καραϊσκάκη έως και Όθωνος Αμαλίας
Από Τσαμαδού έως και Ζαΐμη.

Για μια ώρα στην περιοχή η οποία περικλείεται  από τις οδούς:
Κανακάρη, Κορίνθου, Μαιζώνος στο τμήμα τους από Κολοκοτρώνη έως Γούναρη
Κολοκοτρώνη, Ερμού, Πατρέως, Βότση, Φιλοποίμενος, στο τμήμα τους από Καραϊσκάκη έως Αγίου Ανδρέου
Αγίου Νικολάου, από Κορίνθου έως Καραϊσκάκη

Για δύο ώρες στην περιοχή η οποία περικλείεται από τις οδούς: 
Καραϊσκάκη, Αγίου Ανδρέου, στο τμήμα τους από Τσαμαδού έως Ζαϊμη
Κανακάρη, Κορίνθου, Μαιζώνος, στο τμήμα τους από Τσαμαδού έως Γούναρη και από Κολοκοτρώνη έως Ζαϊμη
Μπουμπουλίνας, από Γούναρη έως Μιαούλη
Όθωνος Αμαλίας, από Αράτου έως Τσαμαδού
Γεροκωστοπούλου, Πατρέως, Παντανάσσης, Βότση, Φιλοποίμενος, Γούναρη, στο τμήμα τους από Αγίου Ανδρέου έως Όθωνος Αμαλίας
Αράτου, Ζαϊμη, Μιαούλη, Τσαμαδού, από Καραϊσκάκη έως Όθωνος Αμαλίας
Το μέτρο ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή για τις ώρες 08:00-14:00 και 17:00-21:00 και Σάββατο 08:00-14:00.

Τις κάρτες οι οδηγοί μπορούν να τις προμηθευτούν από επιλεγμένα καταστήματα.

Πάνω στην κάρτα ο δημότης θα σημειώνει ξύνοντας τα κατάλληλα σημεία της κάρτας, την ημερομηνία και την ώρα στάθμευσης του οχήματος και στην συνέχεια θα το τοποθετεί σε εμφανές σημείο του αυτοκινήτου. 
Μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου ο δημότης θα υποχρεούται να μετακινήσει το όχημα εκτός της περιοχής μεγίστου ορίου στάθμευσης, αφού δεν θα έχει ξανά το δικαίωμα να σταθμεύσει το όχημα εντός της ημέρας στην συγκεκριμένη περιοχή.

ΔΙΚΥΚΛΑ
Τα δίκυκλα επιτρέπεται να σταθμεύουν στις ειδικές θέσεις που προβλέπονται χωρίς χρονικό περιορισμό και χωρίς τιμολόγηση

ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΣΗ
Η φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων επιτρέπεται μόνο στις ειδικές προβλεπόμενες θέσεις και μόνο κατά τη χρονική περίοδο τροφοδοσίας καταστημάτων. Μετά το τέλος του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης οι θέσεις διατίθενται για τη στάθμευση δικύκλων. Κατάληψη θέσης φορτοεκφόρτωσης από άλλα οχήματα ή δίκυκλα κατά τη διάρκεια φορτοεκφόρτωσης των καταστημάτων θεωρείται παράβαση.

ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Εάν η δουλειά στο κέντρο της πόλης απαιτεί πάνω από μία ή δύο ώρες, μπορεί ο οδηγός να παρκάρει το αυτοκίνητό του, στους  τρεις (3) υπαίθριους χώρους στάθμευσης εντός της λιμενικής ζώνης (νοτίως του ανοικτού κολυμβητηρίου του Ν.Ο.Π., χώρος στάθμευσης «Γεώργιος Καλεντζώτης», χώρος στάθμευσης νοτίως του Φάρου). Από εκεί μπορεί τόσο ο οδηγός όσο και οι συνεπιβαίνοντες, να επιβιβαστούν στα λεωφορεία του Δήμου, που θα κάνουν τη διαδρομή πάρκινγκ -Γούναρη-Μώλος Αγίου Νικολάου και αντιστρόφως από τις 07:00 έως 21:30, ανά 15’, ενώ κατά τις ώρες αιχμής, ήτοι από: 07:00-09:00, 13:30-15:30, 17:00-18:00 και 20:30-21:30 θα εκτελούνται ανά 8’.

Ξεκινούν τα παρκόμετρα στο κέντρο της Πάτρας – Δείτε τι θα ισχύει από τη Δευτέρα 29/8 Ξεκινούν τα παρκόμετρα στο κέντρο της Πάτρας – Δείτε τι θα ισχύει από τη Δευτέρα 29/8 Reviewed by imerisios.gr on 2:05:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.