Ενστάσεις Φωτήλα για την εκδήλωση Σώρρα στην Αρχαία Ολυμπία

Την υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να προστατεύει τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς επισημαίνει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού. 

Όπως επισημαίνει : «Στις 27 Αυγούστου ο κ. Σώρρας και υποστηρικτές του επιδίδονταν σε όρκους και άλλα δρώμενα προς το Δία και τους άλλους θεούς του Ολύμπου στο χώρο του Αρχαίου Σταδίου της Ολυμπίας. Ανεξαρτήτως των πολιτικών απόψεων που εκφράζουν, προξενεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός πως, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν φορείς που ασχολούνται με τον αθλητισμό έχουν προσπαθήσει με επίσημο αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες, να πραγματοποιήσουν αθλητικές εκδηλώσεις, όπως τον Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο Ολυμπίας με τερματισμό το στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, εντούτοις το αίτημα τους απορρίφθηκε. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν είχε δοθεί σχετική άδεια και εάν ναι με ποια κριτήρια αποφασίζεται ποιες εκδηλώσεις υλοποιούνται και ποιες όχι στο συγκεκριμένο χώρο καθώς και εάν δεν είχε δοθεί σχετική άδεια εάν θα προβεί σε σχετικές ενέργειες απέναντι σε όσους δεν τήρησαν τις διαδικασίες.»

Ενστάσεις Φωτήλα για την εκδήλωση Σώρρα στην Αρχαία Ολυμπία Ενστάσεις Φωτήλα για την εκδήλωση Σώρρα στην Αρχαία Ολυμπία Reviewed by imerisios.gr on 12:21:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.