Θερινό σινεμά στον κήπο του Σκαγιοπουλείου της Πάτρας

Με μια ταινία της οποίας η θεματολογία της οποίας έχει ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα ως και προς το χώρο που επελέγη να προβληθεί , συνεχίζονται σήμερα Δευτέρα 29 Αυγούστου οι προβολές του κινητού κινηματογράφου.
Ο κήπος του Σκαγιοπουλείου, θα φιλοξενήσει στις 9.30 το βράδυ το έγχρωμο  ντοκιμαντέρ  «Χρώμα Δέρματος: Mελί» των Laurent Boileau, Jung Henin.

Μετά το τέλος του πολέμου της Κορέας, 200.000 παιδιά διασκορπίστηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Είτε από μόδα, είτε από πραγματική αγάπη πολλά ζευγάρια αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα ορφανό από την Κορέα. Ένα από τα μικρά, που "Εγκρίθηκαν για Υιοθεσία" είναι και ο Jung (-sik Jun στα Κορεάτικα και Henin στα Βέγικα).

Ο μικρός Jung βρίσκει καταφύγιο στο σχέδιο στην προσπάθειά του για προσαρμογή. Το 2007, αναγνωρισμένος, πια, καλλιτέχνης, αλλά πάντα διχασμένος, θα δημιουργήσει το κόμικ

"Couleur de peau: Miel" ("Xρώμα Δέρματος: Mελί"). Πέντε χρόνια μετά, το 2012, μαζύ με τον Laurent Boileau θα μεταφέρει το κόμικ στην μεγάλη οθόνη και, μέσα από τις κινούμενες εικόνες, θα επιστρέψει για πρώτη φορά σε μέρη και καταστάσεις, που ακόμα τον στοιχειώνουν: το ορφανοτροφείο, την άφιξή του στο Βέλγιο, την οικογενειακή ζωή, την δύσκολη εφηβεία...Γιά πρώτη φορά θα επιστρέψει και στην γενέθλια πόλη την Σεούλ...

"Το Χρώμα Δέρματος: Μελί" είναι μια εξαιρετική ταινία. Από την μια το θέμα της κι από την άλλη ο τρόπος, που οι δύο σκηνοθέτες διαλέγουν να αφηγηθούν την ιστορία του Jung: μυθοπλασία σε κινούμενο σχέδιο από την μια και ντοκυμανταίρ από την άλλη.

Η ταινία προβλήθηκε το 2013 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, ενώ έχει ταξιδέψει τον κόσμο, συμμετέχοντας και κερδίζοντας διακρίσεις σε πολλά Φεστιβάλ (όπως το ΑnimaFest στο Ζάγκρεμπ, την Ιαπωνία και αλλού).

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Θερινό σινεμά στον κήπο του Σκαγιοπουλείου της Πάτρας Θερινό σινεμά στον κήπο του Σκαγιοπουλείου της Πάτρας Reviewed by imerisios.gr on 2:44:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.