Οικονομική ενίσχυση για τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Πάτρας ζητά ο Δήμος

Η Διοικούσα Επιτροπή των δημοτικών ποδοσφαιρικών αθλητικών εγκαταστάσεων, αποφάσισε, ομόφωνα, να αποστείλει στο Γ.Γ Αθλητισμού επιστολή με αίτημα την κάλυψη μέρους των δαπανών πού απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία των δημοτικών ποδοσφαιρικών γηπέδων, ενώ ζητά άμεσα συνάντηση με τον Γ.Γ.Α. 

Αποφασίστηκε, επίσης, να ζητηθεί η έμπρακτη συμβολή του Δ.Σ της Ε.Π.Σ. Αχαΐας και η έγγραφη υποστήριξη του αιτήματος (με υπογραφές εκπροσώπων) από τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κάνουν χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.  
     
Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Γενικέ,
Στις αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει ο Δήμος Πατρέων διεξάγονται πολλές αθλητικές δραστηριότητες από τα ερασιτεχνικά σωματεία όλων των αθλημάτων.

Η Δημοτική Αρχή καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να διατηρήσει τις εγκαταστάσεις αυτές σ’ ένα ανεκτό επίπεδο λειτουργίας, χρησιμοποιώντας το εργατικό δυναμικό της και πόρους από το Δημοτικό προϋπολογισμό.
Η απαγόρευση προσλήψεων των υπαλλήλων που απαιτούνται και η συνεχής μείωση της γενικής κρατικής χρηματοδότησης, προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία τους.

Στα έξι (6) Δημοτικά ποδοσφαιρικά γήπεδα τα τέσσερα (4) διαθέτουν πλαστικό τάπητα και τα δύο (2) φυσικό χλοοτάπητα και τα χρησιμοποιούν οι ακαδημίες των ομάδων (παιδιά άνω των 8 ετών), διεξάγονται οι προπονήσεις πενήντα (50) ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών ομάδων και διοργανώνονται, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι αγώνες του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος υπό την αιγίδα της Ε.Π.Σ. Αχαΐας (την αγωνιστική χρονιά 2015-2016 διεξήχθηκαν περίπου 600 αγώνες).

Οι δαπάνες λειτουργίας – επισκευών και συντηρήσεων των συγκεκριμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, χρηματοδοτήθηκαν εξ’ ολοκλήρου από το Δημοτικό προϋπολογισμό για το 2015-2016 και προσέγγισαν τις 100.000 ευρώ  (μόνο για την ΔΕΗ 25.000€). 

Εκ των πραγμάτων προκαλείται μεγάλο πρόβλημα όσο αφορά την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των γηπέδων για το προσεχές αγωνιστικό έτος, αφού ο Δημοτικός προϋπολογισμός δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει εκ νέου το τεράστιο αυτό οικονομικό βάρος.

Απευθυνόμαστε σ’ εσάς, θεωρώντας επιτακτικά αναγκαίο να συμβάλετε οικονομικά στην αντιμετώπιση έστω κι ενός μέρους του οξύτατου οικονομικού προβλήματος. 

Αίτημα της Δ.Ε. και των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων, είναι να καλύψετε το οικονομικό κόστος των εργαζομένων που απαιτείται για τη λειτουργία των Δημοτικών ποδοσφαιρικών γηπέδων (φύλαξη, καθαριότητα, έλεγχος ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, επισκευών κ.λ.π).

Είμαστε στην διάθεση σας για τυχόν πληροφορίες και αιτούμαστε άμεσα με δική σας πρωτοβουλία να ορίσετε συνάντηση για περισσότερες διευκρινήσεις όπου χρειάζεται.


Οικονομική ενίσχυση για τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Πάτρας ζητά ο Δήμος Οικονομική ενίσχυση για τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Πάτρας ζητά ο Δήμος Reviewed by imerisios.gr on 12:17:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.