Παπαθεοδώρου: «Ο Τσίπρας βρίσκεται σε πανικό και ο Μητσοτάκης έκανε αυτοκριτική»

Στην «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Θ. Παπαθεοδώρου. Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με αφορμή την παρουσία των πολιτικών αρχηγών στην ΔΕΘ, τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός βρίσκετε σε «πανικό» ενώ ότι ο κ. Μητσοτάκης με τα όσα είπε άσκησε αυτοκριτική για την θητεία του ως Υπουργός.

Ειδικότερα είπε «Εμείς βρισκόμαστε απέναντι στην «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ και στις συντηρητικές επιλογές της ΝΔ. Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε πανικό, κι αυτό φάνηκε τόσο από την συμπεριφορά του απέναντι στην ερώτηση της δημοσιογράφου στη ΔΕΘ, όσο και από την τοποθέτησή του για την οικονομία και τις μεγάλες επενδύσεις. Η Κυβέρνηση δεν τις θέλει τις επενδύσεις. Ενώ είχε δεσμευθεί σε κάποια προαπαιτούμενα μέτρα, τώρα στο παρά πέντε με έναν Νόμο ή ένα άρθρο θέλει να προλάβει να τα ψηφίσει. Θα μπορούσαν να είχαν διαμορφώσει ένα φιλοεπενδυτικό κλίμα, απλά και μόνο με την αξιοπιστία της υπογραφής τους.
Ο κ. Μητσοτάκης, από την άλλη, ενώ ομνύει στην αξιοπιστία, δεν μας απαντά ξεκάθαρα πως θα φτάσουμε στην μείωση των φόρων και των πλεονασμάτων, τα οποία υπόσχεται. Αυτά τα οποία είπε για τη Δημόσια Διοίκηση, είναι όλα όσα δεν έκανε ως Υπουργός, δηλαδή η αξιολόγηση, η κινητικότητα, τα οργανογράμματα. Επικροτώ την αυτοκριτική που έκανε, όμως δεν είπε με ποιους θα καταφέρει αυτήν την αναμόρφωση στη Δημόσια Διοίκηση, εκεί πρέπει να σταθούμε.
Η μόνη τομή του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα στη Δημόσια Διοίκηση, είναι η σύσταση Γραμματειών και Επιτροπών, για κομματικούς διορισμούς, φτάνοντας τις κρατικές δαπάνες στο 55% του ΑΕΠ.»
Για την Οικονομία σχολίασε: «Υπεύθυνη στάση του Τσίπρα θα ήταν να πει «ανοίγουμε την πίτα, να παραχθεί πλούτος, να δουλέψουν όλοι οι τομείς της οικονομίας. Εάν δεν σπάσει το αντιεπενδυτικό τείχος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έρχονται επενδύσεις. Η Κυβέρνηση είναι ανασχετική, ακόμη κι όταν κάνει μικρά βήματα, τα κάνει άτσαλα και αναποτελεσματικά. Έχουμε κάνει και μεις την αυτοκριτική μας, έχουμε κάνει λάθη και δε θα τα επαναλάβουμε στο μέλλον. Ακριβώς επειδή υπάρχει αυτή η εμπειρία, πρέπει να μιλήσουμε στους πολίτες με ειλικρίνεια.»
Ενώ για τις τηλεοπτικές άδειες και τα πόθεν έσχες είπε: «Ο Τσίπρας στην ΚΕ χτες είπε ότι είχαν υποσχεθεί κάθαρση στο τηλεοπτικό πεδίο. Εδώ, έχουμε τριγωνική παρέμβαση: στο τηλεοπτικό πεδίο, στο τραπεζικό τοπίο και στη δικαιοσύνη. Αυτό που είδαμε με τον κ. Καλογρίτσα είναι η φανερή πλευρά του παγόβουνου. Πως πήρε τις εγγυητικές επιστολές και τα δημόσια έργα; Δεν έγινε έλεγχος στο πόθεν έσχες. Για την Τράπεζα Αττικής, έχουμε ζητήσει να δοθεί το πόρισμα από την ΤτΕ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Εδώ, έχουμε ένα σκάνδαλο σε εξέλιξη. Η Κυβέρνηση  θα το κρύψει με άτσαλο τρόπο, όμως ο κόσμος έχει καταλάβει ότι η νέα διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τρόπος που θέλει να αδειοδοτήσει τα κανάλια.»
Παπαθεοδώρου: «Ο Τσίπρας βρίσκεται σε πανικό και ο Μητσοτάκης έκανε αυτοκριτική» Παπαθεοδώρου: «Ο Τσίπρας βρίσκεται σε πανικό και ο Μητσοτάκης έκανε αυτοκριτική» Reviewed by imerisios.gr on 8:05:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.