Σημαντική διάκριση για τον καθηγητή Ανδρέα Καζαντζίδη – Εξελέγη στην Διεθνή Επιτροπή Όζοντος

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας, του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου μας, Ανδρέας Καζαντζίδης, εξελέγη πρόσφατα στην Διεθνή Επιτροπή Όζοντος, που αποτελεί την
Επιτροπή αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο για τη μελέτη του όζοντος, τις φυσικές και χημικές διεργασίες στην ατμόσφαιρα που το επηρεάζουν, καθώς και τις επιπτώσεις στις μεταβολές της υπεριώδους ακτινοβολίας και στο κλίμα. Η τιμητική αυτή εκλογή βασίστηκε στις ερευνητικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας, σε συνεργασία με επιστημονικές ομάδες σημαντικών ερευνητικών Ινστιτούτων και Πανεπιστημίων, καθώς και σε μια σειρά διεπιστημονικών μελετών σχετικά με τις θετικές και αρνητικές επιδράσεις από την έκθεση του ανθρώπου στην υπεριώδη ακτινοβολία. Συγχαίρουμε τον κ. Καζαντζίδη για την εκλογή του, που τιμά το Ίδρυμά μας, και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.


Σύντομο βιογραφικό
Οι κύριες ερευνητικές δραστηριότητες εστιάζουν στη διάδοση της ηλιακής ακτινοβολίας στην ατμόσφαιρα και τον υπολογισμό της επίδρασης διαφόρων ατμοσφαιρικών παραμέτρων, όπως τα νέφη και τα αιωρούμενα σωματίδια. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε θεωρητικούς υπολογισμούς και μετρήσεις ηλιακής ενέργειας, αλλά και στις μεταβολές της υπεριώδους ακτινοβολίας κατά το παρελθόν και το μέλλον λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Οι ερευνητικές δράσεις περιλαμβάνουν στην εκτεταμένη χρήση μοντέλων διάδοσης της ακτινοβολίας σε συνέργεια με επίγειες και δορυφορικές μετρήσεις των οπτικών ιδιοτήτων των αιωρούμενων σωματιδίων και των νεφών. Οι πειραματικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν την μέτρηση της ολικής, υπεριώδους και ορατής ροής της ηλιακής ακτινοβολίας με τη χρήση διαφόρων τύπων οργάνων και τις διαδικασίες ελέγχου και ανάλυσης των μετρήσεων.
Σημαντική διάκριση για τον καθηγητή Ανδρέα Καζαντζίδη – Εξελέγη στην Διεθνή Επιτροπή Όζοντος Σημαντική διάκριση για τον καθηγητή Ανδρέα Καζαντζίδη – Εξελέγη στην Διεθνή Επιτροπή Όζοντος Reviewed by imerisios.gr on 4:41:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.