Τα σύννεφα πάνω από την Πάτρα προκαλούν «πονοκέφαλο» στους υπευθύνους – Ανοχύρωτη η πόλη στη βροχή

Πονοκέφαλο για την καταστροφή που μπορεί να προκαλέσει στην περιοχή μία ανάλογη νεροποντή όπως αυτή που έπληξε τη Μεσσηνία τις τελευταίες ημέρες, προκαλεί η έλλειψη υποδομών στους ιθύνοντες του Δήμου. 


Όπως σχετικά αναφέρεται σε ανακοίνωση  «είναι διαπιστωμένο, ότι οι αγωγοί όμβριων είναι μικρότερης χωρητικότητας σε σχέση με τις ανάγκες και όταν το ύψος της βροχόπτωσης είναι μεγάλο, προκαλείται υπερχείλιση και πλημμυρίζουν οι δρόμοι. 
Έχουν και τη δική τους ευθύνη εκείνοι που έκαναν τις πρόχειρες κατασκευές έργων και υποδομών, όπως η αποχέτευση των πεζόδρομων της Γεροκωστοπούλου  και της Ρήγα Φεραίου, η Όθωνος Αμαλίας, που για δεκαετίες πλημμυρίζει με την πρώτη νεροποντή, της Ακτής Δυμαίων, του Κόκκινου Μύλου κ.ά.»
Όπως τονίζεται «Ο κεντρικός ιστός της πόλης, εξυπηρετείται από τους υπάρχοντες εδώ και εκατονταετίες παντορροϊκούς αγωγούς, η συντήρηση των οποίων είναι σχεδόν αδύνατη και η δυνατότητα απορροής είναι περιορισμένη σε σχέση με τις εξυπηρετούμενες περιοχές λόγω της έκτασης της πόλης.
Σε αρκετές περιοχές, έχουν κατασκευαστεί δίκτυα απορροής όμβριων χωρίς σχεδιασμό, που με την επέκταση της πόλης, δεν επαρκούν οι αγωγοί, ώστε να δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα και επικίνδυνες καταστάσεις.
Δεν υπάρχουν δίκτυα όμβριων στις περιοχές βόρεια του Μείλιχου (Αγυιά - Προάστιο – Καστελλόκαμπος – Ρίο – Ακταίο – Άγος Βασίλειος – Αραχωβίτικα), στους πρώην Δήμους Μεσσάτιδας και Βραχνεΐκων. Κατασκευασμένα τμήματα, απορρέουν σε χαντάκια και συνολικά δεν υπάρχουν ολοκληρωμένα συστήματα με αποδέκτες.»

Τα σύννεφα πάνω από την Πάτρα προκαλούν «πονοκέφαλο» στους υπευθύνους – Ανοχύρωτη η πόλη στη βροχή Τα σύννεφα πάνω από την Πάτρα προκαλούν «πονοκέφαλο» στους υπευθύνους – Ανοχύρωτη η πόλη στη βροχή Reviewed by imerisios.gr on 2:33:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.