Απ. Κατσιφάρας: Να δημιουργηθεί και στην Ηλεία Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ)

Παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γεώργιο Σταθάκη και τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξανδρο Χαρίτση έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σχετικά
με την μη λειτουργία Κέντρου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) στην Π.Ε. Ηλείας.
Όπως τονίζει σε επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας «η Πολιτεία οφείλει να είναι αρωγός στους πολίτες που έχουν πληγεί και η δημιουργία μιας δομής που θα συμβάλλει στην καλύτερη και εγκυρότερη πληροφόρηση των δανειοληπτών και στην Ηλεία, είμαι σίγουρος ότι θα αποδείξει την βούληση για βοήθεια από την πλευρά του κράτους».
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,
Ενημερωθήκαμε για την πρόσκληση που αφορά τη λειτουργία 30 Κέντρων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) στην Ελλάδα και τα οποία αναμένεται να λειτουργήσουν τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.
Πριν δύο χρόνια η Περιφέρεια, βλέποντας την έκρηξη του προβλήματος της υπερχρέωσης των πολιτών καθώς και την αδυναμία τους να διαχειριστούν μόνοι τους την κατάσταση, είχε αναλάβει πρωτοβουλία με κοινωνικούς φορείς κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης για το νέο ΕΣΠΑ την επιλεξιμότητα αντίστοιχων δομών.
 Ο Θεσμός των Κέντρων είναι αναγκαίος γιατί θα αποτελούν τον οικονομικό και νομικό σύμβουλο των νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών ως προς την διαχείριση των χρεών τους προς τις τράπεζες .
Ωστόσο, παρ’ ότι δημιουργούνται 30 τέτοια Κέντρα που θα παρέχουν συμβουλές σε δανειολήπτες, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους πολίτες της χώρας, που έχουν λάβει δάνειο και αδυνατούν να το εξυπηρετήσουν, δυστυχώς, η Ηλεία (σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας) δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των προς λειτουργία Κέντρων.
Κύριοι Υπουργοί,
Θα επιθυμούσατε να επανεξετάσετε το θέμα και να συμπεριληφθεί και η Ηλεία στον κατάλογο των φορέων, επειδή οι πολίτες της έχουν πολλές πληγές ανοιχτές και πολλές οικονομικές εκκρεμότητες.
Η Πολιτεία οφείλει να είναι αρωγός στους πολίτες που έχουν πληγεί και η δημιουργία μιας δομής που θα συμβάλλει στην καλύτερη και εγκυρότερη πληροφόρηση των δανειοληπτών και στην Ηλεία, είμαι σίγουρος ότι θα αποδείξει την βούληση για βοήθεια από την πλευρά του κράτους».
Απ. Κατσιφάρας: Να δημιουργηθεί και στην Ηλεία Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) Απ. Κατσιφάρας: Να δημιουργηθεί και στην Ηλεία Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) Reviewed by imerisios.gr on 6:00:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.