"Λίγα λόγια και καλά" - Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Συρμάτσης γράφει από την Θεσσαλονίκη για την παρουσία Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ.


Του Δημήτρη Συρμάτση
Δημοσιογράφος Radio Thessaloniki 94,5


Είναι γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ένας αρχηγός που μπορεί να με πείσει. Ούτε και η ίδια η ΝΔ ως κόμμα.

Από την σημερινή συνέντευξη τύπου μου έκανε εντύπωση τα "λίγα λόγια και καλά" σε κάθε του απάντηση. Η φλυαρία Τσίπρα την προηγούμενη εβδομάδα μας έκανε να χασμουρηθούμε αρκετές φορές.
Αυτή του η τακτική βοήθησε και στο να γίνουν 40+ερωτήσεις σε δύο ώρες ακριβώς όταν στον Τσίπρα έγιναν 30 σε δύο ώρες και 20 λεπτά.
Ο ΚΜ πραγματικά "κλέβει εκκλησία" αυτή την εποχή. Επενδύει στην Αλήθεια κόντρα στις αυταπάτες Τσίπρα, λέει ότι υπόσχεται λίγα (αν και προσωπικά θεωρώ ότι δεν θα δώσουν το οκ οι δανειστές χωρίς περαιτέρω θυσίες) και αυτό ακούγεται εύηχα στον κόσμο και τρέφει μια ελπίδα ότι αυτός είναι ο πάτος μόνο καλύτερα μπορεί να πάμε.
Για μένα δεν τίθεται θέμα αν θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός. Απλά χρειάζεται να ξεπεράσει την καχυποψία απέναντι στο κόμμα του - που παραμένει η έκφραση του χθες- και στο παρελθόν της οικογένειάς του. Αν αυτά μπορέσουν και γίνουν αποδεκτά από τους πολίτες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδεικνύεται η μεγαλύτερη κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα εγκλήματα της Μεταπολίτευσης, τότε η ΝΔ θα είναι η επόμενη αυτοδύναμη κυβέρνηση με συντριπτικά ποσοστά και τεράστια απόσταση από τον δεύτερο.
Με τρομάζει, όπως με τρόμαζε και επί αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, η καταστροφολογία και η ισοπέδωση της χώρας για να εκβιάσει εκλογές. Ο ΚΜ δεν έχει εκλογή ΠτΔ μπροστά του για να ρίξει την κυβέρνηση και επιθυμεί να το κάνει η κοινωνία. Να ξεσηκωθεί και να προκαλέσει πολιτική αστάθεια. Αυτό με τρομάζει πραγματικά. Η κοινωνία είπε βιάζεται για αλλαγή κυβέρνησης. Συγνώμη αλλά αν βιαζόταν, οι "παραιτηθείτε" θα είχαν εκατομμύρια στους δρόμους και στη ΔΕΘ δεν θα ήμασταν οι γνωστοί - άγνωστοι.
Θα έχει πάντως πολιτικό ενδιαφέρον αν η ΝΔ αποφασίσει να ξεκινήσει μπαράζ διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης. Και αυτή η κυβέρνηση μπορεί να πέσει από εκεί που ξεκίνησε. Από τις πλατείες. Από τις τηλεοράσεις δύσκολα...
"Λίγα λόγια και καλά" - Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Συρμάτσης γράφει από την Θεσσαλονίκη για την παρουσία Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ. "Λίγα λόγια και καλά" - Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Συρμάτσης γράφει από την Θεσσαλονίκη για την παρουσία Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ. Reviewed by imerisios.gr on 8:19:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.