Το βιβλίο λεύκωμα για τον Ολυμπισμό του Συγγραφέα, Μαλλιά Θεοδώρου - Αποβλέπει στην ανάδειξη του Ολυμπιακού ύμνου του Κωστή Παλαμά ως Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας από την UNESCO

Σε μια ιδιαίτερα επιστημονική ατμόσφαιρα με μεγάλο αριθμό ερευνών σε όλα τα επίπεδα των επιστημών, διεξήχθη το επιστημονικό αυτό Συνέδριο, την οργάνωση του οποίου είχε επιμεληθεί επιτυχώς το Πανεπιστήμιο Πάτρας. 

Σημαντικό γεγονός η  αναγγελία της Εθνικής Πρέσβειρας  της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, κας Αικατερίνης Παναγοπούλου της ίδρυσης  «Κέντρου Επιστημών και Ελληνικών Αξιών» με την υπογραφή του Ιδρυτικού  χάρτου από τους επισήμους και τους συμμετέχοντες Συνέδρους.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, του Διεθνούς Συνεδρίου  με τίτλο «Αρχαία Ελλάδα και Σύγχρονος Κόσμος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και Συγγραφέας του πολυσυζητημένου βιβλίου-λευκώματος για τον Ολυμπισμό,  καθηγητής,  Θεόδωρος Μαλλιάς, το αφιέρωσε τιμής ένεκεν, τόσο στον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στην Πρόεδρο του Γυναικείου Σωματείου «Καλλιπάτειρα» κυρία Αικατερίνη Παναγοπούλου και στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Frans Timmermans 
Ο κ. Μαλλιάς τους  ενημέρωσε  για τον σκοπό της έκδοσης,   που αποβλέπει στην στήριξη  της ανάδειξης από την UNESCO του Ολυμπιακού ύμνου του Κωστή Παλαμά, ως Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας καθώς και στην προβολή και καλλιέργεια των διαχρονικών και παγκοσμίων συμβόλων του Ολυμπισμού, τον Ολυμπιακό ύμνο και την Λαμπαδηδρομία.
Ήδη υπάρχει η πρώτη θετική ανταπόκριση από τον αρμόδιο Νεολαίας και Άθλησης της UNESCO, κύριο  Alexander Schisclink καθώς και από τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, κύριο Oleg Matychin.  
Ένα σημαντικό γεγονός που τιμά την Πόλη μας και την χώρα μας, η υλοποίηση του οποίου απαιτεί συλλογικές και συντονισμένες ενέργειες υψηλού επιπέδου προς  πάσα κατεύθυνση.

Το βιβλίο λεύκωμα για τον Ολυμπισμό του Συγγραφέα, Μαλλιά Θεοδώρου - Αποβλέπει στην ανάδειξη του Ολυμπιακού ύμνου του Κωστή Παλαμά ως Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας από την UNESCO Το βιβλίο λεύκωμα για τον Ολυμπισμό του Συγγραφέα, Μαλλιά Θεοδώρου - Αποβλέπει στην ανάδειξη του Ολυμπιακού ύμνου του Κωστή Παλαμά ως Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας από την UNESCO Reviewed by imerisios.gr on 1:21:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.