«Νοσεί» το ΕΚΑΒ στη Δυτική Ελλάδα – 18 ασθενοφόρα εκτός μάχης και λειψανδρία καταγγέλλει ο Παπαθεοδώρου

Με τριάντα ασθενοφόρα, εκ των 48 που υπάρχουν συνολικά, πραγματοποιείται η διακομιδή ασθενών από το ΕΚΑΒ στη Δυτική Ελλάδα (συνυπολογίζοντας Κορινθία, Κεφαλληνία και Ζάκυνθο). 

Στην καταγγελία αυτή προέβη με ερώτησή του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. 
Απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι  «Στον υφιστάμενο στόλο υπάρχουν 48 ασθενοφόρα, με τα 18 εξ αυτών να βρίσκονται ακινητοποιημένα λόγω μόνιμων μηχανικών βλαβών! Στον ήδη επιβαρημένο στόλο του ΕΚΑΒ, με ασθενοφόρα ηλικίας άνω των 15 ετών, τα οποία έχουν διανύσει 600.000 έως 900.000 χιλιόμετρα, αποδεικνύεται ανεπαρκής και ο οικονομικός προϋπολογισμός του Υπουργείου που αφορά την συντήρηση και τα απαραίτητα ανταλλακτικά, γεγονός που έχει καταγραφεί σε πολλές περιπτώσεις όταν ασθενοφόρα που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν περιστατικά ξεμένουν στον δρόμο.»
Δεν παρέλειψε μάλιστα να εκφράσει και τους φόβους του για περιοχές όπως η επαρχία Καλαβρύτων και ο Δήμος Ερυμάνθου όπου ενδέχεται να μείνουν ακάλυπτες λόγω των ελλείψεων που παρατηρούνται.
Απευθυνόμενος προς τον Υπουργό, ο αχαιός βουλευτής ζητά ενημέρωση για το σχεδιασμό του Υπουργείου αναφορικά με την ενίσχυση του ΕΚΑΒ αλλά και την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της επάνδρωσης του ΕΚΑΒ στην περιοχή.

«Νοσεί» το ΕΚΑΒ στη Δυτική Ελλάδα – 18 ασθενοφόρα εκτός μάχης και λειψανδρία καταγγέλλει ο Παπαθεοδώρου «Νοσεί» το ΕΚΑΒ στη Δυτική Ελλάδα – 18 ασθενοφόρα εκτός μάχης και λειψανδρία καταγγέλλει ο Παπαθεοδώρου Reviewed by imerisios.gr on 2:01:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.