Παρέμβαση Νικολόπουλου για τον καταυλισμό στην Εγλυκάδα – «Φωνάζουν οι κάτοικοι»

«Φορτίζεται και πάλι το κλίμα περί τον καταυλισμό της Εγλυκάδας, με τους πολίτες να πιέζουν για «λήψη μέτρων» και τον Δήμο να σηκώνει τα χέρια ψηλά, παραπέμποντας στις αστυνομικές υπηρεσίες, που κι αυτές με τη σειρά τους δεν είναι πρακτικά δυνατόν να επιτηρούν διαρκώς την περιοχή.» καταγγέλλει με ερώτησή του στον Υπουργό Εσωτερικών ο Νίκος Νικολόπουλος.

Όπως αναφέρει ο Αχαιός βουλευτής: 
«Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», διαμορφώνεται ρεύμα πολιτών, με νοσταλγικού ενδιαφέροντος συνθήματα, τα οποία, όμως, υποδηλώνουν διάθεση για μέτρα.
Αξίζει οι αρμόδιοι να αντλήσουν πληροφορίες για το πρόβλημα και από σελίδα που έχουν δημιουργήσει κάτοικοι της συνοικίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο: ‘’Θέλουμε πίσω την παλιά Εγλυκάδα’’. Οι δημιουργοί της σελίδας, που μετράει σχεδόν 900 μέλη, αναφέρουν ότι έγινε με σκοπό να προβληθεί η κατάσταση που έχει δημιουργήσει στην περιοχή. Στις πρόσφατες αναρτήσεις τους περιλαμβάνονται φωτογραφίες και βίντεο από κάμερες ασφαλείας που εμφανίζουν κάποια άτομα, όπως υποστηρίζουν συμμετέχοντες, να δημιουργούν μικροεπεισόδια. Παλαιότερες αναρτήσεις (του τελευταίου διμήνου) εμφανίζουν εξαρτημένα άτομα να περιφέρονται στην περιοχή, στην οποία έχουν γίνει κατά καιρούς επιχειρήσεις της αστυνομίας κατά των ναρκωτικών. Σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις αναφέρεται ότι οι περίοικοι αποφάσισαν να στείλουν έγγραφο διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών (ιδιοκτήτη τμήματος του ακινήτου).  
Κατόπιν όλων των παραπάνω αναφερόμενων, ερωτάσθε:
1ον Τι θα κάνετε για να λύσετε τα προβλήματα των κατοίκων που γειτνιάζουν με τους φιλοξενούμενος του καταυλισμού;
2ον Γιατί στο ζήτημα της μικροεγκληματικότητας που υπάρχει στη περιοχή της Εγλυκάδας η ΕΛ.ΑΣ δείχνει αδιαφορία ενώ είναι μια δουλειά που πρέπει να την κάνει η Αστυνομία;»

Παρέμβαση Νικολόπουλου για τον καταυλισμό στην Εγλυκάδα – «Φωνάζουν οι κάτοικοι» Παρέμβαση Νικολόπουλου για τον καταυλισμό στην Εγλυκάδα – «Φωνάζουν οι κάτοικοι» Reviewed by imerisios.gr on 12:51:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.