Παιδεία με αυτοτέλεια, εξωστρέφεια και αριστεία το ζητούμενο - Εκδήλωση της Δημ. Συμπαράταξης – «Θα καταργήσουν μεταπτυχιακά» αποκαλύπτει ο Παπαθεοδώρου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, η εκδήλωση της Δημοκρατικής  Συμπαράταξης με θέμα «Παιδεία: Προκλήσεις για μία προοδευτική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση».

Για το ευαίσθητο θέμα της παιδείας μίλησαν ο βουλευτής Αχαΐας και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Σήφης Μπουζάκης καθώς και ο δρ. Κοινωνιολογίας κ. Γιώργος Σιακαντάρης, ενώ ακολούθησε σειρά παρεμβάσεων και ερωτήσεων.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στην τελευταία προσπάθεια που έγινε το 2011 για το «άνοιγμα» ενός κλειστού «συστήματος» που υπάρχει στα πανεπιστήμια και το οποίο δημιουργεί προβλήματα στην αξιολόγηση, τη λογοδοσία αλλά και την επικοινωνία των πανεπιστημίων με την κοινωνία, σημειώνοντας ότι μόνο το 2013 το Ελληνικό Πανεπιστήμιο αξιολογήθηκε και κατάφερε να αναγνωριστεί διεθνώς.
Στρέφοντας τα πυρά του προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία για συστηματική κατάργηση όσων θεσπίστηκαν τα τελευταία χρόνια, καθώς όπως ισχυρίστηκε εφάρμοσε  αντιμεταρρυθμιστικές πολιτικές οι οποίες είχαν ως στόχο μόνο να ιδεολογικοποιήσουν την» μάχη» εντός των Ιδρυμάτων κάτι που οδήγησε στην απαξίωση και την αδράνεια.
Συνεχίζοντας ο αχαιός βουλευτής, εξέφρασε την άποψη της Δημοκρατικής Παράταξης για την αυτοτέλεια των Πανεπιστημίων, την ενίσχυση των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων,  την ανάγκη εξωστρέφειας μέσω ξενόγλωσσων προγραμμάτων και συνεργασιών με άλλα Ιδρύματα αλλά και την επαναφορά της αριστείας.
Τέλος ο κ. Παπαθεοδώρου, αποκάλυψε ότι επόμενος στόχος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η σταδιακή κατάργηση αρκετών Μεταπτυχιακών προγραμμάτων ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «βρεθήκαμε τη λάθος στιγμή με τη λάθος κυβέρνηση».Παιδεία με αυτοτέλεια, εξωστρέφεια και αριστεία το ζητούμενο - Εκδήλωση της Δημ. Συμπαράταξης – «Θα καταργήσουν μεταπτυχιακά» αποκαλύπτει ο Παπαθεοδώρου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παιδεία με αυτοτέλεια, εξωστρέφεια και αριστεία το ζητούμενο -  Εκδήλωση της Δημ.  Συμπαράταξης – «Θα καταργήσουν μεταπτυχιακά» αποκαλύπτει ο Παπαθεοδώρου  - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Reviewed by imerisios.gr on 10:29:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.