Σύλλογος Γονέων Ν. Σουλίου: Η υπομονή μας εξαντλείται – Στηρίζουμε τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς για τις ενέργειες τους

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 39ου Δημοτικού και 70ου Νηπιαγωγείου Σουλίου, μετά από έντονη απαίτηση πλήθους μελών μας, συνήλθαμε σε έκτακτη συνεδρίαση και εξετάσαμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, μετά τη δραματική
έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές και φορείς, από το ΔΣ του Συλλόγου μας, από το Διευθυντή του σχολείου μας Ηλία Γκοτσόπουλο και την εν συνεχεία αντίδραση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
Ως Δ.Σ. εκφράζουμε ομόφωνα την πλήρη στήριξη και εμπιστοσύνη μας στη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς μας και στις ενέργειές τους, για την επίλυση σειράς προβλημάτων του σχολείου. Άλλωστε, χρόνια τώρα, σε αγαστή και ειλικρινή συνεργασία μαζί τους, αναδείξαμε το Δημοτικό σχολείο μας από ένα περιφερειακό φθίνον σχολείο (των 79 μαθητών το 2007), σε ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο (των 210 σήμερα), και με επιπλέον αριθμό μαθητών του Νηπιαγωγείου !
Κουραστήκαμε και απηυδήσαμε από τις συνεχείς, μα άκαρπες παραστάσεις μας στους κάθε λογής αρμόδιους, εκλιπαρώντας για τα στοιχειώδη: 
εγκαίρως δασκάλους για τα παιδιά μας, 
μεταφορά των μαθητών από περιοχές, που τους έκλεισαν τα σχολεία, 
ηλεκτρικό ρεύμα.
Ελπίζαμε ότι, η σε δραματικούς τόνους ανοιχτή επιστολή του διευθυντή προς τις αρχές, θα ήταν η τελευταία και πιο αποτελεσματική, η οποία θα ενεργοποιούσε τη διοίκηση, να πράξει τα αυτονόητα. 
Δυστυχώς διαψευστήκαμε…
Αντ’ αυτού, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας, δηλαδή οι άμεσοι υπεύθυνοι για τα σχολεία μας, έσπευσαν με ανακοίνωσή τους να ταμπουρωθούν πίσω από την κρατική γραφειοκρατία, επιχειρώντας να αποσείσουν τις ευθύνες τους. Και σα να μη έφθανε η πρόκληση των «χορτάτων» σε ταλαιπωρημένους γονείς, άφησαν να πλανώνται υποψίες απειλών, σε όποιον υπάλληλό τους τολμήσει και πάλι να απαιτήσει ανθρώπινες συνθήκες για τις οικογένειες και τα παιδιά μας!  
Τους προειδοποιούμε ότι, μετά από δυο χρόνια αγωνίας για τη μεταφορά των παιδιών, τέσσερις μήνες αναμονής για το ηλεκτρικό ρεύμα και δυο μήνες ταλαιπωρίας για την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων στο σχολείο μας, η υπομονή μας εξαντλείται!
Είμαστε εδώ και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το σχολείο μας, τους εκπαιδευτικούς μας, τα παιδιά μας.
Καλούμε το υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο της Πάτρας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Σημειώνουμε εδώ με έμφαση, ότι μέχρι σήμερα 1 παιδί δεν έχει φοιτήσει καθόλου στο Νηπιαγωγείο (υποχρεωτική εκπαίδευση) και 2-3 φοιτούν μερικώς, λόγω της μη μεταφοράς τους.
Αναμένουμε.

Σύλλογος Γονέων Ν. Σουλίου: Η υπομονή μας εξαντλείται – Στηρίζουμε τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς για τις ενέργειες τους Σύλλογος Γονέων Ν. Σουλίου: Η υπομονή μας εξαντλείται – Στηρίζουμε τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς για τις ενέργειες τους Reviewed by imerisios.gr on 7:54:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.