Φωτογραφικός περίπατος στο Φρούριο του Ρίου με τους Patrinistas

Η Oμάδα Eθελοντισμού και Eνεργοποίησης Patrinistas, με την συνδρομή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας και ξεναγό την Αρχαιολόγο Μαλαταρά Λυδία, διοργανώνουν περιήγηση και φωτογραφικό περίπατο στο Φρούριο του Ρίου, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10:30 π.μ., με σημείο συνάντησης - εκκίνησης την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Κόστος εισόδου 1€ το άτομο.


 Το Φρούριο του Ρίου («Κάστρο του Μωριά»), είναι χτισμένο στο ομώνυμο αχαϊκό ακρωτήριο, απέναντι από το Φρούριο του Αντίρριου με το οποίο ήλεγχε τη δυτική είσοδο του Κορινθιακού κόλπου. Οικοδομήθηκε το 1499, μέσα σε τρεις μήνες, από το σουλτάνο Βαγιαζήτ Β΄. Η στρατηγική του θέση το κατέστησε αντικείμενο διεκδίκησης ανάμεσα σε Οθωμανούς και Ενετούς. Το 1532 πολιορκήθηκε από τον Andrea Dοria, ενώ το 1603 υπέστη σημαντικές καταστροφές από τους Ιππότες της Μάλτας. Το 1687 καταλαμβάνεται από τους Ενετούς, οι οποίοι στις αρχές του 18ου αιώνα επισκεύασαν και επέκτειναν τις οχυρώσεις του φρουρίου, σύμφωνα με το προμαχωνικό σύστημα, δίνοντάς του τη μορφή που διατηρεί έως σήμερα.

Φωτογραφικός περίπατος στο Φρούριο του Ρίου με τους Patrinistas Φωτογραφικός περίπατος στο Φρούριο του Ρίου με τους Patrinistas Reviewed by imerisios.gr on 9:23:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.