Οι PES Activists Πάτρας είναι η νέα ομάδα ενεργοποίησης και προβληματισμού της πόλης με ευρωπαϊκή ακτινοβολία

Τους δικούς της PES Activists, την ομάδα των  Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, έχει αποκτήσει η Πάτρα χάρη στην ενεργοποίηση νέων της πόλης.
Στην Αχαϊκή πρωτεύουσα συντονιστές του εγχειρήματος είναι οι Γιαννακόπουλος Ανδρέας και Μπακομητρος Πολυχρόνης, οι οποίοι μάλιστα προ ημερών ταξίδεψαν ειδικά
για το σκοπό αυτό στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκε η Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη των μελών της ομάδας (φωτογραφία) .
Οι PES Activists, που ήδη στη χώρα μας αριθμούν περίπου 1000 άτομα, συγκροτούνται σε επίπεδο πόλεων και στόχο έχουν την παραγωγή νέων ιδεών μέσω της έκφρασης των νέων αλλά και την σύγκλιση ανθρώπων της κεντροαριστεράς.Στην Πάτρα, η ομάδα βρίσκεται στο στάδιο της συγκρότησης, ενώ σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη δράση της στο κέντρο της πόλης. Ειδικότερα, στις 16 Νοεμβρίου στην Πλατεία Γεωργίου στις 11.00 το πρωί, μέλη της ομάδας θα βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο όπου θα συζητούν και θα επικοινωνούν στους πολίτες τις προτάσεις τους για τους νέους και τα παιδιά ως προς την εργασία, τον πολιτισμό, την υγεία.
Η εκδήλωση εντάσσεται στην πανευρωπαϊκή καμπάνια ActforYouth και βασίζεται στην πρόταση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για μια ενισχυμένη Ευρωπαϊκή Εγγύηση για τους νέους και τα παιδιά ως προς την εργασία, τον πολιτισμό, την υγεία.
Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε 50 πόλεις της Ευρώπης με απώτερο στόχο την διεκδίκηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποσού 20 δισ. € την επόμενη τριετία για να μειωθεί η ανεργία των νέων.
Το επόμενο διάστημα, στόχος της ομάδας σε τοπικό επίπεδο εκτός της ενεργοποίησης περισσότερων νέων είναι η διοργάνωση ανοικτής εκδήλωσης με την ατζέντα των θεμάτων να επικεντρώνεται στην συζήτηση και τον προβληματισμό γύρω από τα «κλειστά συστήματα» τα οποία οξύνουν τις ανισότητες.

Οι PES Activists Πάτρας είναι η νέα ομάδα ενεργοποίησης και προβληματισμού της πόλης με ευρωπαϊκή ακτινοβολία Οι PES Activists Πάτρας είναι η νέα ομάδα ενεργοποίησης και προβληματισμού της πόλης με ευρωπαϊκή ακτινοβολία Reviewed by imerisios.gr on 10:50:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.