Η ομιλία του Βουλευτή Αχαΐας Θεόδωρου Παπαθεοδώρου στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής»

Στην χώρα που ο Υφυπουργός Παιδείας υποστηρίζει πως αν ¨χάσουμε μερικά νησιά δεν έγινε και τίποτα¨ χωρίς να ενοχλείται ο Πρωθυπουργός, άλλοι Υπουργοί, κανείς από τους Βουλευτές της συγκυβέρνηση, στην ίδια χώρα ο Πρωθυπουργός κάνει ασκήσεις θάρρους με ονομαστική ψηφοφορία για να εισάγει στον εσωτερικό διάλογο το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει ο ίδιος στην διαπραγμάτευση.

Πρόκειται για κατάντια και φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα. Είναι κατάντια και τεχνάσματα γιατί ενώ υπήρχε γενική συναίνεση για το μικρό αυτό εφ άπαξ    εισόδημα, το χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση σήμερα ως άλλοθι για να προκαλέσει μια ψευδοσύγκρουση μεταξύ των κομμάτων, χωρίς καμία ουσία. 
Η Κυβέρνηση οδηγεί πάλι τη χώρα στο ίδιο σημείο που την είχε φέρει το καλοκαίρι του 2015. Χωρίς αυταπάτες, από τυχοδιωκτισμό και πολιτική ανικανότητα μαζί με πολιτική ιδιοτέλεια. Δημιουργείτε τεχνητά διλλήματα για τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση. Είστε οι πλέον πρόθυμοι και υπάκουοι ακόλουθοι του Σόιμπλε, και μερικές φορές προκαλείτε έναν καυγά με προφανή στόχο να καλύψετε τις στρατηγικές σας υποχωρήσεις.
Μιλάτε για 13η σύνταξη σε συνταξιούχους από τους οποίους έχετε πάρει και την 12η. Έρχεστε με την ονομαστική ψηφοφορία και βάζετε ως ασπίδα τους χαμηλοσυνταξιούχους, για να μας πείτε ότι θέλετε τη στήριξη της Βουλής για την δήθεν πολιτική λύση.
Για να συνεννοηθούμε:
Στην διπλά αποτυχημένη διαπραγμάτευση που κάνετε είστε μόνοι. Μόνοι στα λάθη, μόνοι στην ανερμάτιστη πολιτική σας, είστε μόνοι στα καταστροφικά αποτελέσματα της φτωχοποίησης των μικρομεσαίων και των χαμηλοσυνταξιούχων. Μόνοι θα είστε και στα νέα μέτρα που φέρνετε και σήμερα κρύβεστε πίσω από το εφ άπαξ επίδομα. Προσέξτε μόνο μήπως η πολιτική λύση που θα κερδίσετε θα είναι η ονομαστική ψηφοφορία για να ξεψηφίσετε τη σημερινή διάταξη.
 Εμείς δεν θα κρυφτούμε πίσω από το «ΠΑΡΩΝ», απέναντι στους χαμηλοσυνταξιούχους, ούτε πίσω από την αποχή για να μην πάρουμε θέση για την αποτυχημένη πολιτική σας. Άλλωστε, «Παρών» σε τι; Στο αν θα πάρουν εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί ένα εφάπαξ επίδομα; Ας τους το πείτε, δεν πιστεύω ότι θα το εκτιμήσουν. 
Εμείς υπερψηφίζουμε τη ρύθμιση και καταψηφίζουμε την αδιέξοδη πολιτική της Κυβέρνησης. Γι’  αυτό λέμε ότι αυτή η Κυβέρνηση είναι πλέον επικίνδυνη και πρέπει να φύγει.
Η Κυβέρνηση σήμερα ψάχνει για άλλοθι. Κάνει ασκήσεις θάρρους απέναντι στην Τρόικα και υποχωρεί συνεχώς στις απαιτήσεις τους. Νομίζετε ότι ξεγελάτε όχι μόνο τους κουτόφραγκους, αλλά και τον ελληνικό λαό με πονηρά πολιτικάντικα παιχνίδια. Κι όμως, σας έχουν καταλάβει οι πάντες. Το μόνο που κάνετε καθημερινά είναι να τσακίζετε τον ελληνικό λαό και να πηγαίνετε τη χώρα χρόνια πίσω, με βάθεμα της κρίσης και αύξηση της φτώχειας.Έχετε 7 δις πλεόνασμα από την υπερφορολόγηση του λαού και την υπερσυγκράτηση των οφειλών του Κράτους προς τρίτους και δίνετε 600 εκ. στους χαμηλοσυνταξιούχους από αυτά που τους έχετε πάρει από την τσέπη.
Κάνετε ψευτοπαλληκαρισμούς, χωρίς να έχετε συμφωνήσει το μέτρο για να δημιουργήσετε τεχνητή σύγκρουση. Και το 10 ευρώ να δίνατε, εμείς θα το ψηφίζαμε αν ήταν να επιστρέψουν κάποια χρήματα σε αυτούς που έχασαν χιλιάδες ευρώ από την πολιτική σας.Το ΕΚΑΣ θα το δώσετε πίσω; Την μείωση των συντάξεων θα την επιστρέψετε;Θα δεχτείτε την τροπολογία μας για τον ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό γι’ αυτούς που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα; ΌΧI. Γι’ αυτό θα είστε και θα μείνετε μόνοι σας, γιατί αυταπατάστε αν νομίζετε ότι το μικρό εφάπαξ επίδομα που δίνετε θα αλλάξει τη στάση του ελληνικού λαού απέναντι σας. Η Κυβέρνηση καταρρέει κοινωνικά και θα καταρρεύσει εκλογικά όταν το επιλέξετε. 
Ο τυχοδιωκτισμός του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει άλλοθι τιμωρίας της χώρας. Η τραγική ανευθυνότητα του φτιάχνει νέες διαχωριστικές γραμμές, μεταβιβάζοντας στους εταίρους την αποτυχημένη διαπραγμάτευσή του. Γι’ αυτό είναι ώρα να προσφέρετε τη μοναδική υπηρεσία στη χώρα που μπορείτε. Να φύγετε!!

Η ομιλία του Βουλευτή Αχαΐας Θεόδωρου Παπαθεοδώρου στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής» Η ομιλία του Βουλευτή Αχαΐας Θεόδωρου Παπαθεοδώρου στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας  «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής» Reviewed by imerisios.gr on 9:10:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.