Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών εντάχθηκε στον ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος στη  συνεδρίαση της 14ης Δεκεμβρίου 2016  ενέκρινε την εγγραφή της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών  Α.Ε.Σ.  Α.Ε.

Η  «Παναιγιάλειος  Ένωση Συνεταιρισμών  Α.Ε.Σ. Α.Ε» με έδρα το Αίγιο  ιδρύθηκε το 1935. Συγκεντρώνει, συσκευάζει και εξάγει τους τύπους Κορινθιακής Σταφίδας «Βοστίτσα Π.Ο.Π.»  "Gulf" και "Provincial" .
Το 1948 ιδρύει το πρώτο της εργοστάσιο  στην παραλία Αιγίου και αρχίζει την επεξεργασία και εξαγωγή με αποτέλεσμα  να αποτελεί την κύρια εταιρία  εξαγωγής Κορινθιακής Σταφίδας με ποσοστό περίπου 60% της συνολικής ετήσιας Ελληνικής παραγωγής.   Tο 2012, η Παναιγιάλειος  Ένωση Συνεταιρισμών μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία και  ασκεί σημαντική εμπορική δραστηριότητα στον τομέα των γεωργικών εφοδίων προμηθεύοντας τους παραγωγούς  με όλα τα αναγκαία για την παραγωγή τους λιπάσματα , φυτοφάρμακα και γεωργικά μηχανήματα.  
Σήμερα η Π.Ε.Σ. διαχειρίζεται περίπου το 90% της ανώτερης ποιότητας Κορινθιακής Σταφίδας "Βοστίτσα Π.Ο.Π.". Επίσης τυποποιεί και εξάγει εσπεριδοειδή,   ελαιόλαδο και βιολογικά προϊόντα  σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην Αγγλία, Ολλανδία Γαλλία , Γερμανία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδά . 

Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών εντάχθηκε στον ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος Η Παναιγιάλειος  Ένωση Συνεταιρισμών  εντάχθηκε στον ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος Reviewed by imerisios.gr on 9:58:00 π.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.