Άγγιξε τους 30.000 επισκέπτες το Αρχαιολογικό Μουσείο και κάνει σημαντικά βήματα εξωστρέφειας – Δείτε ΦΩΤΟ

Με την παρουσία πολλών φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η κοπή της πίτας του Συλλόγου των «Φίλων Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης το Διοικητικό Συμβούλιο βράβευσε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κκ Χρυσόστομο, τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, τον Νίκο Μουρτζά καθώς και τον Αρχαιολόγο Λάζαρο Κολώνα, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό τους τις μεγάλες προσπάθειές τους και την συμβολή τους στην ανέγερση αλλά και την ανάπτυξη του Μουσείου.
Στο σύντομο απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, το Μουσείο και η μόνιμη έκθεσή του υποδέχτηκε πάνω από 20.000 επισκέπτες ενώ αυτοί πλησίασαν τις 28.000 μαζί με τους επισκέπτες των έξι εικαστικών και δύο φωτογραφικών εκθέσεων καθώς και της μεγάλης έκθεσης για τις προερχόμενες από την Αχαΐα μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες.

Τα επόμενα βήματα του Μουσείου

Το επόμενο διάστημα, στόχος των ανθρώπων του Μουσείου είναι η διαμόρφωση του εξωτερικού προαύλιου χώρου, με την τοποθέτηση κερκίδων χωρητικότητας 1.500 ατόμων, από τις οποίες θα μπορούν οι θεατές να παρακολουθούν εκδηλώσεις.
Στα πλέον αξιοσημείωτα, επιπλέον, είναι η δημιουργία μικρού εκθεσιακού χώρου, στο λιμάνι της Πάτρας με εκθέματα από το Μουσείο, με στόχο την προσέλκυση τουριστών που φτάνουν στην πόλη. Για την υλοποίηση αυτής της ιδέας, οι άνθρωποι του Μουσείου βρίσκονται σε συνεργασία με το Ο.Λ.ΠΑ. ώστε τους προσεχείς μήνες να πάρει σάρκα και οστά.

Μουσείο του Αγίου Ανδρέα

Τον προσωπικό του στόχο έθεσε στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Πατρών. Ο κ.κ. Χρυσόστομος ανέφερε την σημαντική προσπάθεια που γίνεται για την δημιουργία Μουσείου του Αγίου Ανδρέα και ζήτησε την υποστήριξη όλων των φορέων.
Άγγιξε τους 30.000 επισκέπτες το Αρχαιολογικό Μουσείο και κάνει σημαντικά βήματα εξωστρέφειας – Δείτε ΦΩΤΟ Άγγιξε τους 30.000 επισκέπτες το Αρχαιολογικό Μουσείο και κάνει  σημαντικά βήματα εξωστρέφειας – Δείτε ΦΩΤΟ Reviewed by imerisios.gr on 10:44:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.