Εξώδικο Νικολόπουλου στον Βερύκιο: Με συκοφαντείς γιατί διερευνώ τα πεπραγμένα Κοντομηνά!

Εξώδικο κατά του γνωστού δημογράφου Δήμου Βερύκιου που εργάζεται στον Alpha έστειλε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, σημειώνοντας ότι τον κατηγορεί δημοσίως, επειδή διερευνεί τα πεπραγμένα του επιχειρηματία - καναλάρχη Δημήτρη Κοντομηνά.

Το εξώδικο κοινοποιείται μεταξύ άλλων στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς κα Ελένη Ράικου, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τους οικονομικούς εισαγγελείς, στο Ε.Σ.Ρ., αλλά και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Το κείμενο το οποίο δημοσιεύεται από τα parapolitika.gr και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαρρή έχει ως εξής: 

Όπως καλά γνωρίζετε το τελευταίο διάστημα, με συνεχή σειρά εκπομπών στα ΜΜΕ του Ομίλου Alpha (Alpha TV, radio Alpha 98.9) με συκοφαντείτε δημοσίως, μόνο και μόνο επειδή ζητώ να ερευνηθούν τα πεπραγμένα του εργοδότη σας κ. Δημήτρη Κοντομηνά.
Και ενεργείτε ούτως αν και γνωρίζετε ότι ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς διώκεται για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, του έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους 44 εκατ. ευρώ από το ΚΕΦΟΜΕΠ, και αναμένεται -με πολύ μεγάλη καθυστέρηση άνω των έξι ετών- η οριστικοποίηση προστίμου ύψους 77 εκατ. ευρώ εις βάρος των παρενθέτων προσώπων στα οποία «δώρισε» τις μετοχές των ομιλικών εταιρειών χωρίς να έχει καταβληθεί ο προβλεπόμενος φόρος Δωρεάς.
Μάλιστα όταν ως βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου και μέλος της Επιτροπής Διερεύνησης Δανειοδότησης Κομμάτων και ΜΜΕ, τόλμησα να ερευνήσω τις ανακριβείς εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς ενώπιον της Επιτροπής -ανακρίβειες οι οποίες θα τον καταστήσουν κατηγορούμενο για ψευδορκία κατόπιν μηνύσεώς μου- στραφήκατε εναντίον μου σε εκπομπή στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του Ομίλου Alpha με πρωτοφανείς ύβρεις και χαρακτηρισμούς για τους οποίους θα κληθείτε να λογοδοτήσετε ενώπιον της Αστικής και Ποινικής Δικαιοσύνης εφόσον δεν επανορθώσετε άμεσα όπως προβλέπει ο νόμος.
Πέραν των δυσφημιστικών και συκοφαντικών σχολίων εις βάρος μου, συνεχίσατε την πρωτοφανή λασπολογία εις βάρος μου τόσον στο site «Olympia.gr» την 29η Δεκεμβρίου 2016, όσον και κατά την διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του alpha την 9η Ιανουαρίου 2017, όπου με κατονομάσατε ψευδώς και συκοφαντικώς ως υποστηρικτή και πρόσωπο που δίνει υπόσταση, στον γνωστό τις τελευταίες ημέρες «σωτήρα» του ελληνικού χρέους κ. Αρτέμη Σώρρα, ενισχύοντας τη μετωπική επίθεση εναντίον μου που ήδη έχει ξεκινήσει για τον ίδιο λόγο ο κ. Γιάννης Αλαφούζος με τους δημοσιογράφους του κ.κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου και Άρη Πορτοσάλτε, ενώ βεβαίως καλώς γνωρίζετε ότι ήμουν το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου αρκετό καιρό πριν το όψιμο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την υπόθεση.
Τα περί δήθεν «συμπαράστασής» μου στον κ. Αρτέμη Σώρρα σχολίων σας είναι ανάξια ακόμη και διάψευσης, αφού ως γνωστό πρώτος ζήτησα την έρευνα πολιτικά και δικαστικά, ώστε με επίσημη ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος και προσφυγής των αρμοδίων στη Δικαιοσύνη -για τις «υποσχέσεις» του κ. Αρτέμη Σώρρα- να σταματήσει αυτό το παραμύθι που παρέχει φρούδες ελπίδες στους χειμαζόμενους συμπολίτες μας και ουδεμία σχέση ή επαφή είχα ποτέ με αυτήν την φαιδρή προσωπικότητα.
Εγώ προσωπικά θα συνεχίσω τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, μη φοβούμενος τις απειλές από όπου και αν προέρχονται.
Επειδή Σας καλώ εξωδίκως όπως ορίζει ο νόμος εντός 10 ημερών, στην ίδια ώρα, στην ίδια εκπομπή και στην ίδια χρονική έκταση να αποκαταστήσετε τα όσα ψευδή και συκοφαντικά είπατε, καθώς και να διαβάσετε την συνημμένη επιστολή - απάντηση που απέστειλα με email μετά την συγκεκριμένη εκπομπή, καθώς και την παρούσα εξώδικο επιστολή, την οποία σας συγκοινοποιώ με την παρούσα.
Επειδή οι παρεμβάσεις μου βασίζονται πάντα στην αλήθεια και στα πραγματικά περιστατικά σας καλώ να ενημερώσετε τους τηλεθεατές και ακροατές σας, εάν βέβαια υπηρετείτε αδέσμευτη δημοσιογραφία όπως επαγγέλλεστε απαντώντας στα κάτωθι ερωτήματα : 
1] Υπάρχουν ή όχι αποφάσεις - πορίσματα του ΚΕΦΟΜΕΠ για μεγάλη φοροδιαφυγή του Ομίλου Κοντομηνά και ποινικές διώξεις, που έχουν ασκηθεί για τις δανειοδοτήσεις του ομίλου, καθώς και άλλες κακουργηματικές πράξεις που τον έχουν καταστήσει κατηγορούμενο (παραμένει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έχοντας καταβάλει και ένα μεγάλο ποσό ως εγγύηση);
Στην περίπτωση που θελήσετε να απαντήσετε με ευφυολογήματα του τύπου «είναι γνωστό ότι ο κ. Κοντομηνάς δεν έκρυψε ποτέ ότι έχει υποθέσεις ανοικτές με την Εφορία και τη Δικαιοσύνη», σας ενημερώνω ότι ήδη ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διαφθοράς κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με έγγραφό του στις 14/11/2016 ενημέρωσε τη Βουλή των Ελλήνων ότι «Κατόπιν διαβίβασης (την 13/1/2016) από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος τριών μηνυτήριων αναφορών που διαβιβάστηκαν από το ΚΕΦΟΜΕΠ και αφορούν στον Δημήτρη Κοντομηνά σχετικά με τις διαχειριστικές περιόδους 2005-2006-2007, σχηματίσθηκε αυτεπαγγέλτως η με ΑΒΜ Ω2016/9 ποινική δικογραφία, η οποία την 14/1/2016 χρεώθηκε σε Εισαγγελέα προς επεξεργασία. 
Μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του ως άνω προσώπου και στις 20-10-2016 η δικογραφία διαβιβάστηκε στον 14ο Τακτικό Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης, όπου και εκκρεμεί. Στην ως άνω δικογραφία συσχετίσθηκε την 22/3/2016 και η ΑΒΜ ΑΟΙΕ 2016/50 ποινική δικογραφία η οποία είχε σχηματισθεί κατόπιν διαβιβάσεως (την 8/3/2016) από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος της υπ’ αριθμ. ΕΟΕΛΛ56/14 δικογραφίας μετά πορισματικής αναφοράς του ΚΕΦΟΜΕΠ που αφορά στο ως άνω διωκόμενο πρόσωπο».
2] Υπάρχει ή όχι καθυστέρηση έξι περίπου ετών από τους υπευθύνους της Δ΄ ΔΟΥ να ελέγχουν και να καταλογίζουν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα πρόστιμα για τη μη καταβολή των προβλεπομένων φόρων Δωρεάς των παρενθέτων προσώπων στον Όμιλο Alpha;
Επειδή η καθυστέρηση έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει, ερωτώ:
Α] Με ποια αιτιολογία καθυστέρησε η σύνταξη του Σημειώματος Διαπιστώσεων Ελέγχου από τους αρμοδίους, κυρίως από τον προϊστάμενο της Δ΄ ΔΟΥ κ. Αθανάσιο Στάμο εφοριακό ΠΕ/Β και την υποδιευθύντρια κα Δήμητρα Τριανταφύλλου εφοριακό ΠΕ/Β; Ο ισχυρισμός των ανωτέρω εφοριακών ότι «την προτεραιότητα των ελέγχων προσδιορίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ)», είναι δυνατόν να ευσταθεί κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής ύψους 77.000.000 ευρώ για τις οποίες ο προϊστάμενος της ΓΓΔΕ επέλεξε να μην ελεγχθούν κατά προτεραιότητα;
Β] Έχει εξετασθεί από τους παραπάνω προϊσταμένους της Δ΄ ΔΟΥ ο κίνδυνος παραγραφής τόσον αστικής μορφής όσον και ποινικής τοιαύτης, εξ αιτίας της καθυστέρησής τους να περατώσουν τον έλεγχο, ώστε εν τέλει με τα παραπάνω να μην αποδοθεί ο αναλογούν φόρος στο Ελληνικό Δημόσιο; 
Γ] Με δεδομένο ότι η έρευνα των αρμοδίων της Δ΄ ΔΟΥ είχε πολυετή χρονική διάρκεια –άρα έχουν διακριβωθεί όλες οι λεπτομέρειες της παραβατικής συμπεριφοράς των «δωροληπτών» μετόχων- και με δεδομένο ότι έχει ήδη απαντήσει δια υπομνήματος ο ελεγχόμενος, μήπως εσείς ως δημοσιογράφος – ρεπόρτερ γνωρίζετε εάν έχουν δρομολογηθεί από τα αρμόδια υπουργεία ενέργειες ώστε η οριστική επίδοση Σημειώματος Ελέγχου να πραγματοποιηθεί άμεσα, λαμβανομένου υπ’ όψιν και του κινδύνου παραγραφής, ή θα παρατηρηθούν νέες χρονοβόρες κωλυσιεργίες, όπως συμβαίνει επί σειρά ετών σε όλες τις υποθέσεις που αφορούν τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά και τους συνεργάτες του;
Αυτά τα ερωτήματα έχω υποχρέωση και καθήκον να θέσω, μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου, στους αρμοδίους Υπουργούς και να τους ασκήσω πίεση, ώστε να άμεσα να μπουν στο δημόσιο ταμείο τα οφειλόμενα από την φοροδιαφυγή και το “μαύρο” χρήμα, εάν και εφόσον έχουν τελεστεί αυτά. 
Βεβαίως, οι Υπουργοί και οι Δικαστικοί λειτουργοί δεν αναμένουν τις δικές σας αποκαλύψεις - απαντήσεις στα παραπάνω κρίσιμα ζητήματα, ενώ εάν διαπιστωθεί αδικαιολόγητη καθυστέρηση οι δημόσιοι υπάλληλοι και κρατικοί λειτουργοί είναι βέβαιο ότι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις τόσον στους προϊσταμένους τους όσον και στους οικονομικούς εισαγγελείς, δηλαδή αυτούς που καταγγείλατε από την πρωινή εκπομπή «Happy Day» ότι… «εκβιάζονται από εμένα για να δολοφονήσουν τον Κοντομηνά»!!!
Τέλος επειδή με κατηγορείτε ότι κατηγορώντας τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά επιδιώκω να ζημιώσω τους εργαζόμενους στον Όμιλο Alpha θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας , ότι στις 04/08/2016 ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση δανειοδότησης Κομμάτων και ΜΜΕ, δήλωσε ότι «ουδεμία σχέση έχω με τον Όμιλο Alpha», εις δε τον σχετικό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες προσήλθε η κόρη του κα Μαρία Κοντομηνά, μπορείτε να μου προσδιορίσετε τον κίνδυνο που διατρέχουν οι εργαζόμενοι του Ομίλου Alpha από ένα άτομο (Δημ. Κοντομηνάς) που ουδεμία σχέση έχει με τον Alpha;
Σας καλώ λοιπόν να αφήσετε τις κορόνες περί προστασίας των εργαζομένων αν επιβληθούν κυρώσεις στον κ. Δημήτρη Κοντομηνά, και να απαντήσετε σε ένα άλλο ερώτημα που βγαίνει στην επιφάνεια κατόπιν της δικής σας υποστηρικτικής(;) παρέμβασης.
Όταν το καλοκαίρι του 2016 μεταβιβάστηκαν οι μετοχές στην κα Μαρία Κοντομηνά, οι μετοχές ανήκαν στην Alpha Media Group κυπριακή off-shore ιδιοκτησίας Δημήτρη Κοντομηνά, της εταιρείας demco και της εταιρείας Interfinish.
Και οι τρεις (3) παραπάνω μέτοχοι μεταβίβασαν τις μετοχές τους στην κα Μαρία Κοντομηνά οπότε τα ερώτημα που προκύπτουν είναι:
1ον) Έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση αυτή;
2ον) Έχει ελεγχθεί από το ΕΣΡ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία;
3ον) Έχει ελεγχθεί αν καταβλήθηκε ο φόρος Δωρεάς, και, αν ναι, σε τι ύψος έχει εκτιμηθεί η αξία των μετοχών της Alpha Media Group;
Αυτά τα ερωτώ διότι, όπως είναι γνωστό, όταν το RTL αγόρασε το 66,66% των μετοχών της Alpha Media Group, η αξία τους ήταν 125 εκατ. ευρώ. Άρα το 100% ανέρχεται σε περίπου 190 εκατ. ευρώ, με συνέπεια ο φόρος Δωρεάς που έπρεπε να καταβληθεί στο ελληνικό Δημόσιο να έχει ανάλογο ύψος.
Στα ερωτήματα αυτά καλούνται να απαντήσουν οι αρμόδιοι, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς επίσης καλούνται να ασκήσουν τον κοινοβουλευτικό τους ρόλο σε όσους κοινοποιείται η παρούσα εξώδικος πρόσκληση, αφού πλέον γνωρίζουν όλο το εύρος της υπόθεσης «Κοντομηνά και Ομίλου Alpha». 
Αυτά ως προς την ουσία των πραγμάτων.
Όσο αφορά την γελοία κατηγορία ότι είμαι το «πιστόλι» της κυβέρνησης, αν ήταν έτσι, μάλλον δεν θα με είχαν διαγράψει από την κυβερνητική πλειοψηφία, ούτε θα με είχαν αποκλείσει από το υπουργικό συμβούλιο με τη φτηνή δικαιολογία της «ομοφοβίας».
Εάν δεν μπορείτε να κατανοήσετε ότι είμαι ένας πραγματικά ελεύθερος και ανεξάρτητος εκπρόσωπος του λαού, που χωρίς προσωπικά και ταπεινά ελατήρια υπερασπίζομαι το συμφέρον της πατρίδας και του λαού και μάχομαι για το “ξερίζωμα” της σήψης, λυπάμαι, αλλά δεν φταίω εγώ. Μάλλον εσείς πρέπει να επανεκτιμήσετε τα κριτήριά σας σχετικά με τη δημοσιογραφική συμπεριφορά και δεοντολογία. 
Θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας, ότι με τα ζητήματα της διαπλοκής και της διαφθοράς ασχολούμαι σχεδόν από την πρώτη μέρα της εκλογής μου και έχω μάθει πολύ καλά ότι αυτό έχει μεγάλο κόστος. Απόδειξη ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος που ασκώ ασυμβίβαστα από το 1989 μέχρι σήμερα, έχει δημιουργήσει πολλά εμπόδια στην πολιτική μου πορεία, αρκετές οδύνες και περιπέτειες, αλλά και ταλαιπωρίες στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή. Ωστόσο, είτε το πιστεύετε είτε όχι (δεν με απασχολεί και ιδιαίτερα), γιατί είναι υπέρτερο πάντων το καθήκον απέναντι στην πατρίδα μου, και τούτο μου επιβάλλει να πορεύομαι εν μέσω «κεραυνών», με επίγνωση των κινδύνων.
Για τους παραπάνω λόγους,
Σας επαναλαμβάνω πως εάν δεν πράξετε τα όσα ορίζει ο νόμος, θα κινηθώ αστικά και ποινικά τόσο εναντίον σας όρο και εναντίον των όσων νόμιμα εκπροσωπούν την εταιρεία “alpha media group”. 
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ για τη μέχρι σήμερα απαράδεκτη και ποινικώς κολάσιμη εις βάρος μου συμπεριφορά σας.

Η παρούσα γνωστοποιείται στους προαναφερόμενους φορείς και φυσικά πρόσωπα, προς γνώσιν και για τις εκ μέρους τους επιβαλλόμενες ενέργειες.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει την παρούσα σε εκείνους που απευθύνεται προς γνώση και για τις επιβαλλόμενες εκ μέρους τους ενέργειες.

Ο Εξωδίκως Προσκαλών
Νίκος Ι. Νικολόπουλος 

Εξώδικο Νικολόπουλου στον Βερύκιο: Με συκοφαντείς γιατί διερευνώ τα πεπραγμένα Κοντομηνά! Εξώδικο Νικολόπουλου στον Βερύκιο: Με συκοφαντείς γιατί διερευνώ τα πεπραγμένα Κοντομηνά! Reviewed by imerisios.gr on 5:24:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.