Προπομπός εξελίξεων στην κεντροαριστερά η συνάντηση Γεννηματά – Παπανδρέου - Δύο σημαντικές εκδηλώσεις ακολουθούν το Σαββατοκύριακο

Ακόμα πιο κοντά αναμένεται να έρθουν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με το  ΚΙΔΗΣΟ μετά την προγραμματισμένη συνάντηση της Φώφης Γεννηματά και του Γιώργου Παπανδρέου στο γραφείο της πρώτης στη Βουλή.

Όπως φαίνεται ο καιρός έχει πλέον ωριμάσει, ενώ το ενδεχόμενο εξελίξεων τόσο στην κεντροαριστερά όσο και σε γενικότερο πολιτικό επίπεδο δίνει το έναυσμα για ενεργοποίηση των πολιτικών δυνάμεων.Το πρώτο δείγμα των προθέσεων του για σύγκλιση και συνεργασία, είχε εκφράσει ο Γιώργος Παπανδρέου με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ως Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ. Έλεγε χαρακτηριστικά ότι: 
«Ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο. Αυτή την ώρα οι αντιδραστικές και συντηρητικές δυνάμεις στόχο έχουν να διαιρούν λαούς, αποδυναμώνοντας την συλλογική φωνή και αυτοπεποίθηση των πολιτών, καλλιεργώντας τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία παντού.  
Οι λόγοι είναι βαθύτατα πολιτικοί και γι’ αυτό, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει ανάγκη για μια άλλη, εναλλακτική και διακριτή πολιτική απέναντι στη συντήρηση – όποιο χρώμα και αν έχει, όποια σκοπιμότητα και αν υπηρετεί.
Απέναντι στην δικιά τους ρητορική είναι υποχρέωσή μας να δράσουμε αποφασιστικά και να ενώσουμε πολίτες και λαούς γύρω από ένα όραμα προοδευτικών αλλαγών. Το 2017 ας είναι χρόνος δράσης και παρουσίας μας σε τοπικό, εθνικό και διεθνές πεδίο. Οι δυνάμεις του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού έχουν δώσει τις λύσεις στο παρελθόν και θα τις δώσουν ξανά – αν δουλέψουμε μαζί ενώνοντας τις δυνάμεις μας γύρω από μία νέα πρόταση, με στόχο τον εξανθρωπισμό της παγκοσμιοποίησης, την ειρήνη και την ευημερία των λαών.
Μια πολιτική πρόταση, που να συγκινήσει και να κινητοποιήσει όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Μια πρόταση αξιόπιστη και πειστική, οραματική και μαζί, ρεαλιστική.
Μια πρόταση για τον άνθρωπο, την αξιοπρέπεια και τις ανάγκες του…»

Το ραντεβού Γεννηματά – Παπανδρέου λειτουργεί ως προπομπό δύο σημαντικών εκδηλώσεων για το χώρο της κεντροαριστεράς το προσεχές Σαββατοκύριακο και εν πολύς θα καθορίσει την επιτυχία τους.

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει προσκαλέσει για συνάντηση και συζήτηση όλους τους νυν και πρώην βουλευτές που είχαν εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ για να συζητήσουν την κατάσταση στη χώρα και την ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης. Από την πρόσκληση εξαιρούνται όσοι, είτε ήταν υποψήφιοι με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε έχουν ενταχθεί σε αυτά τα κόμματα ή σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς.

Είναι λοιπόν προφανές, ότι η έκβαση της αυριανής συνάντησης θα «ξεκλειδώσει» αρκετά στελέχη που πρόσκεινται στον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και θα λειτουργήσει καταλυτικά στην συμμετοχή τους ή όχι στην εκδήλωση του Σαββάτου.

Την Κυριακή σε αίθουσα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γ. Ραγκούσης και ο Γ. Φλωρίδης θα παρουσιάσουν ένα νέο φορέα «με σεβασμό στο παρελθόν, αλλά, κυρίως, με προοπτική στο μέλλον, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα γρήγορα στη χώρα» με τον τρίτο να σημειώνει ότι: «Στόχος είναι εμείς, περίπου 1.000 άνθρωποι από την οικονομία, την αυτοδιοίκηση, την παραγωγή, νέοι, να απευθύνουμε μια ανοικτή, καθαρή και τίμια πρόσκληση προς όλους, για τη δημιουργία, από μηδενική βάση, ενός νέου φορέα...»Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Άννα Διαμαντοπούλου:
« Ένα νέο κόμμα;
Όχι ένα ακόμη κόμμα, αλλά ένα νέο μεγάλο ενωμένο προοδευτικό κίνημα, απαντούν.
Η προσπάθεια που ξεκινά μετά από πολλές απόπειρες, έχει στόχο την ειλικρινή και καλά οργανωμένη πρόσκληση προς κάθε κατεύθυνση, για την ένωση δυνάμεων, με νέες δομές και νέο περιεχόμενο.
Το πολιτικό σύστημα διαλύθηκε , η συντηρητική παράταξη συσπειρώνεται, αλλά παραμένει ίδια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει το παρόν και το μέλλον της χώρας. Είναι, επομένως, ο προοδευτικός χώρος που πρέπει να ορίσει τις συντεταγμένες και το σχέδιο για την Ελλάδα του 2025 πέρα και πάνω από τα ιδεολογικά και πολιτικά εργαλεία των προηγούμενων δεκαετιών.
Ήρθε η ώρα ο προοδευτικός χώρος να περιθωριοποιήσει τους δημαγωγούς κι όχι να συνεχίσει να κυριαρχείται από αυτούς.
Το πρόβλημα του προοδευτικού χώρου δεν είναι μόνο ο κατακερματισμός, όπως απλουστευτικά αναφέρεται.
Είναι,κυρίως, η έλλειψη ενός πειστικού εναλλακτικού λόγου για το μέλλον. Είναι η απουσία ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση, που θα υπερβαίνει το μνημόνιο χωρίς να καταφεύγει στην ψευτοαναίρεση και το δήθεν σκίσιμό του.
Είναι η επείγουσα ανάγκη για την εφαρμογή μιας εθνικής στρατηγικής με επίκεντρο τους νέους, τους ανέργους, όσους παράγουν και δημιουργούν, από τον πρωτογενή μέχρι τον τριτογενή τομέα, είτε στην ιδιωτική οικονομία είτε στο κράτος. 
Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο, πανευρωπαϊκό και ελληνικό.
Ένας νέος φορέας με σεβασμό στο παρελθόν, αλλά, κυρίως, με προοπτική στο μέλλον, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα γρήγορα στη χώρα.
Αυτό σημαίνει ένα καλό σχέδιο για μια μεγάλη ιδρυτική συνέλευση , για μια έντονη πολιτική διαδικασία εκλογής αρχηγού από τους προοδευτικούς πολίτες - μέλη του νέου κινήματος. 
Διαδικασία όπου θα συζητηθούν με νέες ιδέες, μεγάλες αλήθειες και θα ληφθούν αποφάσεις για αλλαγή πλεύσης. Με ειλικρίνεια και εμφανείς πράξεις ότι όλοι θα κάνουμε ένα βήμα πίσω από τις προσωρινές θέσεις που κατέχουμε σήμερα, τα διαδικαστικά προβλήματα από άλλοθι για αδράνεια θα γίνουν ένα μονοπάτι που θα οδηγήσει σ΄αυτό που όλοι θέλουμε. Το παρελθόν, που το χρησιμοποιούν οι δημαγωγοί, να πάψει να μας χωρίζει. Όμως μας ενδιαφέρει το παρόν και το μέλλον.
Είναι ώρα κρίσιμων αποφάσεων στον προοδευτικό χώρο. Ή θα παγιωθούν ή θα αλλάξουν οι συσχετισμοί πολιτικής δύναμης που διαμορφώθηκαν μέσα στην κρίση και εξαιτίας αυτής. Πρόκειται για ιστορική ευθύνη που βαραίνει όλους μας.
Πριν την παρουσίαση της πρόσκλησης θα γίνουν συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα για να ακουστούν και οι απόψεις και οι προτάσεις των πολιτών που ανήκουν στον προοδευτικό χώρο αλλά αισθάνονται πολιτικά άστεγοι και αυτοί είναι πάρα πολλοί.
Τίποτα δεν είναι προκατασκευασμένο, όλα θα συνδιαμορφωθούν.
Η χώρα έχει ανάγκη το νέο, ενωμένο και μεγάλο προοδευτικό κίνημα κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε στη δημιουργία του.
Ξεκινάμε απο Βορρά (Θεσσαλονίκη) και Νότο (Κρήτη) τις εκδηλώσεις επαφής με τους πολίτες που ανεξαρτήτως της κομματικής τους στο χώρο τοποθέτησης η μή θα συνεισφέρουν με τις προτάσεις τους.»

Είναι προφανές λοιπόν ότι οι επόμενες ημέρες οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς θα μετρήσουν την απήχηση και τις δυνάμεις τους ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση του Ποταμιού. 

Προπομπός εξελίξεων στην κεντροαριστερά η συνάντηση Γεννηματά – Παπανδρέου - Δύο σημαντικές εκδηλώσεις ακολουθούν το Σαββατοκύριακο Προπομπός εξελίξεων στην κεντροαριστερά η συνάντηση Γεννηματά – Παπανδρέου  -  Δύο σημαντικές εκδηλώσεις ακολουθούν το Σαββατοκύριακο Reviewed by imerisios.gr on 11:44:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.