Ο συνθέτης & μουσικός - Χρήστος Ανεστόπουλος και ο χορογράφος & χορευτής- Γιάννης Αντωνίου σε μία πρώτη τους συνεργασία με τίτλο ΣΟΛΟ-Χ2

Μουσική και χορός δύο δυνατά στοιχεία καλλιτεχνικής έκφρασης, συνυπάρχουν  στον ίδιο χώρο, δημιουργώντας μια κατάσταση  αλληλεπιδρώντων αλλά ανεξάρτητων οντοτήτων.


Οι Χρήστος Ανεστόπουλος και Γιάννης Αντωνίου, δύο σύχρονοι καλλιτέχνες με βαθιά πορεία στην μουσική και το χορό συναντιούνται στο Θέατρο Αγορά για ένα βράδυ όπου φέρνουν μαζί τις τέχνες του χορού και της Μουσικής, σε μια συνύπαρξη μοναδική όπως και οι δύο καλλιτέχνες.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Ώρα 8:30μμ

Είσοδος 6€ με κράτηση - 8€ ταμείο

ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΟΡΑ (Γεωργίου Καραϊσκάκη 139-161) ΠΑΤΡΑBIO

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ, ΧΟΡΕΥΤΗΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΧΟΡΟΥ 

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Γιάννης Αντωνίου, σπούδασε στην Κρατική Σχολή Χορού της Αθήνας­Κ.Σ.Ο.Τ. κα στη φημισμένη Σχολή της όπερας του Αμβούργου. Στη Γερμανία χόρεψε στις όπερες του Αμβούργου, Osnabruck, της Βόννης αλλα και σαν guest με το Underwegs Theater στην Xαιδεβεργη και με το member project του William Forsythe. 
Μετά από πρόσκληση του χορογράφου Alonzo King ταξίδεψε στο Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής όπου χόρεψε σαν σολιστας με την ομάδα του Lines Ballet αλλα και την Οπερα του Σαν Φρανσίσκο και Sara Shelton Mann’s Contraband. 
Το 1998 δημιούργησε τον καλλιτεχνικό οργανισμό KUNST­STOFF όπου ως καλλιτεχνικός διευθυντής της τιμήθηκε με το Goldie Award.
 Ο Γιάννης Αντωνίου, ένας διεθνώς καταξιωμένος χορογράφος, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο χορογραφίας του Sacramento Ballet, εχει δημιουργήσει έργα για ομάδες χορού, όπερα και ταινίες και σαν έμπειρος δάσκαλος διεξάγει σεμινάρια και masterclasses σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης. 
Τα έργα του έχουν περιοδεύσει στις ΗΠΑ, στη νότια Αμερική και στην Ευρώπη με εξαιρετικές κριτικές.
 Το 2010 δημιούργησε τον Χώρο Τεχνών KUNST­STOFF arts, που βρίσκεται στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο, όπου δίδασκε ο ίδιος και άλλοι καλλιτέχνες με βάση τις εναλλακτικές μορφές άσκησης του σώματος για την αναγνώριση της προσωπικής έκφρασης και της σωματικής συνειδητότητας. Πρακτικές που χρησιμοποιεί είναι: κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός, performance practice, yoga, διαλογισμός, contact improvisation, new media και πολεμικές τέχνες. 
Διακεκριμένοι καλλιτέχνες έδωσαν την παρουσία τους όπως η Meg Stuart, Julie Anne Stanzak, Sara Shelton Man, Tomi Paasonen, Jeremy Wade και Tony Rizzi. Εδω και 12 χρόνια συνεργάζεται με το Θέατρο Dock11 του Βερολινου.
 Aπό το 2015 έχει την έδρα τoυ στην Αθήνα όπου ξεκίνησε το project Scale # 1:100 & Scale # 2:100 | Ο Λαβύρινθος της Κυψέλης με την υποστήριξη από τον Oργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης NEOΝ. 
 Το τελευταίο του έργο Portrait of unknown man παρουσιάστηκε στο μουσείο Μπενάκη στο project AS ONE σε επιμελεία του οργανισμού ΝΕΟΝ και ΜΑΙ (Ινστιτούτο Marina Abramović). 
 Από το 2016 είναι καλλιτεχνικός σύμβουλος και δάσκαλος στην Επαγγελματική Σχολή Χορού, Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte της Τατιάνας Λοβέρδου.
http://www.kunst-stoff.org


ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Χρήστος Ανεστόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα (Ελλάδα),το 1971.Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής και συγκεκριμένα κιθάρα το 1986 με τον Διονύση Σαμπαζιώτη. Πολυ γρήγορα ασχολήθηκε με την σύνθεση και παρουσίασε τις πρώτες του συνθέσεις μαζί με τον δάσκαλό του το 1993 ,σε διοργάνωση του Νίκου Τουλιάτου.
Ασχολήθηκε με την κλασσική κιθάρα και την σπουδή του οργάνου,απέκτησε πτυχίο και δίπλωμα στη κλασική με δασκάλους τον Διονύση Σαμπαζίωτη,Ρούλη Κολοκυθά,Δημήτρη Δημακόπουλο,αλλά και στα θεωριτικά.
Από πολύ νωρίς ξεκίνησε να διδάσκει κλασσική κιθάρα αλλά και ηλεκτρική αργότερα.
Έγραψε μουσική για χορό και συνεργάστηκε με τις ομάδες χορού της Τατιάνας Λοβερδου,με παραστάσεις  στο φεστιβάλ Πάτρας και στην Αθήνα.
Σπούδασε και μελέτησε ηλεκτρική κιθάρα με δασκάλους τον Διονύση Σαμπαζιώτη,Τάκη Μπαρπέρη,Γιώτη Σαμμαρά, και παρακολούθησε πολλά σεμινάρια κιθάρας και όχι μόνο από μεγάλα ονόματα της jazz όπως Pat Martino-John Scofield-John Abercrombie-Μάρκος Αλεξίου.
Η σχέση του με την jazz μουσική ξεκίνησε από πολύ νωρίς και πολλές φορές δημιούργησε αλλά και συμμετείχε σε  trio-quartet σχήματα. 
Συνεργάστηκε με μουσικούς όπως ο Eivind Aarset,David Lynch,Νίκος Τουλιάτος,Νατάσσα Μουμτζίδου,Γιώργος Μεταξάς,Βασίλης Στεφανόπουλος,Βασίλης Ποδαράς,Σωτήρης Ντούβας και άλλους.
Η σχεση του με την κλασική και μοντέρνα μουσική ήταν πάντα μεγάλη και έχει δημιουργήσει το Orange trio (violin-cello-guitar)  και το duo  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ (EN ROUTES duo)(sax-guitar) με τον συνθέτη και δάσκαλο Γιώργο Δαραβέλη
Επίσης συναυλίες με δική του μουσική έχει πραγματοποίηση σε φεστιβάλ οπως Πάτρας,Λάδωνα,Αισχυλείων (Ελευσήνας).
Το πρώτο του άλμπουμ Swinging Over The Surfaces κυκλοφόρησε το 2003,και το δεύτερο το 2014 με τίτλο Wish You Could Stay  στο οποίο έχει συμμετάσχει ο David Lynch,ο Γιώργος Δαραβέλης,ο Βασίλης Στεφανόπουλος και πολλοί μουσικοί από όλη την Ελλάδα.
Το 2015-2016 παρουσιάζει την δουλειά του Wish you could stay live μαζί με τον David Lynch-V.Podaras-V.Stefanopoulos.
Το 2016 ξεκινά και η συνεργασία με τον Νίκο Τουλιάτο που παρουσιάζουν live ένα duo με βάση τον αυτοσχεδιασμό και σε συνεργασία με άλλους όπως η Νατάσσα Μουμτζίδου.
www.facebook.com/christosanestopoulosmusic

Ο συνθέτης & μουσικός - Χρήστος Ανεστόπουλος και ο χορογράφος & χορευτής- Γιάννης Αντωνίου σε μία πρώτη τους συνεργασία με τίτλο ΣΟΛΟ-Χ2 Ο συνθέτης & μουσικός - Χρήστος Ανεστόπουλος και ο χορογράφος & χορευτής- Γιάννης Αντωνίου σε μία πρώτη τους συνεργασία με τίτλο ΣΟΛΟ-Χ2 Reviewed by imerisios.gr on 11:02:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.