Παπαθεοδωρου: «Σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη αξονικού τομογράφου στα Νοσοκομείο Αιγίου και Καλαβρύτων»

Ερώτηση προς τον Υπουργο Υγείας Ανδρέα Ξανθό εκανε ο βουλευτής Θεόδωρος Παπαθεοδωρου. Όπως αναφέρει: "Έχουμε επισημάνει κατ επανάληψη τις ευθύνες της Κυβέρνησης για τησημαντική υποβάθμιση στις υπηρεσίες που παρέχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στους πολίτες, καθώς και την ανάγκη στήριξης των δημόσιων νοσοκομείων της περιοχήςτης Αχαΐας.

Με αφορμή και την τελευταία καταγραφή της ΠΟΕΔΗΝ προκύπτει ότι, πέρα από τα νοσοκομεία της Πάτρας, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα τα οποία προκύπτουν από την έλλειψη αξονικών τομογράφων στα περιφερειακά δημόσια νοσοκομεία της Αχαΐας. Χαρακτηριστική περίπτωση το Νοσοκομείο Αιγίου το οποίο συγκαταλέγεται στα νοσηλευτικά ιδρύματα που εφημερεύουν και δεν διαθέτουν σε λειτουργία αξονικό τομογράφο. Το ίδιο συμβαίνει και με το Γενικό Νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Βαριά περιστατικά, τροχαία ατυχήματα για τα οποία χρειάζεται αξονική τομογραφία, παραπέμπονται αναγκαστικά σε άλλα νοσοκομεία. Η γεωγραφική ιδιαιτερότητα της περιοχής, η πληθυσμιακή κατανομή καθώς και η ανάγκη για σωστή λειτουργία των Νοσοκομείων Αιγίου και Καλαβρύτων κατά τη χειμερινή περίοδο καθιστούν απαραίτητη την ύπαρξη αξονικού τομογράφου.

.

 Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα η έλλειψη αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Αιγίου και  του Γενικού Νοσοκομείου Καλαβρύτων;
2. Ποιος ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την ουσιαστική αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας στα νοσοκομεία της Αχαΐας;"
Παπαθεοδωρου: «Σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη αξονικού τομογράφου στα Νοσοκομείο Αιγίου και Καλαβρύτων» Παπαθεοδωρου: «Σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη αξονικού τομογράφου
στα Νοσοκομείο Αιγίου και Καλαβρύτων» Reviewed by imerisios.gr on 11:50:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.