Οι Patrinistas καθάρισαν το βυθό και την ακτή της παραλίας Κάστρου Ρίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 2 Απριλίου 2017,η δράση μας "Καθαρισμός βυθού - ακτής της παραλίας του Κάστρου Ρίου", στα πλαίσια της πανελλήνιας εθελοντικής καμπάνιας "Let’s do it Greece 2017"
που πραγματοποιείται στην Ελλάδα για έκτη συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, φροντίζοντας έμπρακτα για την προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης, καθώς χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά της Ελλάδας, καθαρίζουν την χώρα, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

​Περισσότεροι από 200 συμπολίτες μας, όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ομάδων Εθελοντισμού και Ενεργοποίησης Patrinistas και Gefyristas και του 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρίου και συμμετείχαν χθες στην δράση μας, καθαρίζοντας την ακτή και το βυθό της παραλίας πέριξ του Κάστρου Ρίου καθώς επίσης και την ακτή αριστερά της Δυτικής Προβλήτας.

Καθαρίσαμε κατ΄ εκτίμηση μια έκταση μεγαλύτερη των 1000 μέτρων και συνολικά μαζέψαμε περίπου 100 μεγάλες σακούλες με μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια (κυρίως οργανικά υλικά όπως καλάμια, ξύλα, κλαδιά, γόπες, ρουχισμός, παπούτσια κ.λπ.) και περίπου 70 μεγάλες σακούλες με ανακυκλώσιμα σκουπίδια (χαρτιά, πλαστικά, γυαλί, αλουμίνιο, σακούλες πλαστικές - χάρτινες , κονσέρβες, φελιζόλ, λάστιχα, σαμπρέλες, αναπτήρες, ποτήρια, παιχνίδια, καλαμάκια, συσκευασίες τροφίμων κ.λπ.). Όλα τα μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια περισυνελέγησαν από απορριμματοφόρο όχημα που διέθεσε ο Δήμος Πατρέων ειδικά για την δράση μας, ενώ τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια τοποθετήθηκαν για αποκομιδή στους ειδικούς μπλε κάδους ανακύκλωσης. Ξεχωριστά μαζεύτηκαν περίπου 10 κιλά πλαστικά πώματα μπουκαλιών για αξιοποίηση μαζί με άλλη ποσότητα από αντίστοιχες δράσεις (αγορά αναπηρικού αμαξιδίου). 

Την δράση μας υποστήριξαν η Εταιρεία ΤΙΤΑΝ Α.Ε. και συγκεκριμένα το εργοστάσιο στο Δρέπανο Αχαΐας, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, παρέχοντας υλικά  υποστήριξης της δράσης και είδη διοικητικής μέριμνας των συμμετεχόντων εθελοντών. Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκε βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης από την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ σε συνεργασία με την ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. 

Στην δράση μας, πέραν των διοργανωτών, συνέδραμαν - συμμετείχαν ενεργά:
1. Η πρόεδρος και μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ρίου "Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ".
2. Εκπαιδευτικοί και μαθητές από το 15ο Γυμνάσιο Πατρών.
3. Μέλη του Συλλόγου "Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ".
4. Μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου Πάτρας (ΕΟΣ).
5. Φοιτητές της Φοιτητικής Εθελοντικής Ομάδας "ESN UOPA - Social Erasmus".
6. Στελέχη - εργαζόμενοι της Εταιρείας ΤΙΤΑΝ Α.Ε. και συγκεκριμένα του εργοστασίου στο Δρέπανο Αχαΐας. 
7. Η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ρίου Κα. Νιάρου Μαρία και αρκετοί κάτοικοι - παιδιά, από την περιοχή του Ρίου και του Ακταίου.  
8. Αυτοδύτες του 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρίου.
9. Μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ).
10. Μέλη πολλών Εθελοντικών Ομάδων - Συλλόγων της περιοχής.
11. Εκπαιδευτικοί με τα παιδιά τους και φοιτητές, από το Πανεπιστήμιο Πατρών.
12. Δεκάδες κάτοικοι και παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.
Οι Patrinistas καθάρισαν το βυθό και την ακτή της παραλίας Κάστρου Ρίου Οι Patrinistas καθάρισαν το βυθό και την ακτή της παραλίας Κάστρου Ρίου Reviewed by imerisios.gr on 11:03:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.