Παρουσιάζεται το βιβλίο του Νίκου Τζανάκου για τον στρατηγό Μαιζών - Μια ιστορία που δεν διδάσκεταιΤο 1828, 15.000 Γάλλοι του στρατηγού Μαιζών, αποβιβάζονται στο Μοριά και διώχνουν τον Ιμπραήμ. Καταλαμβάνουν τα κάστρα Κορώνης, Ναυαρίνου, Μεθώνης, Ρίου, αλλά στην ουσία όλη την Πελοπόννησο. Η Πάτρα επιτέλους απελευθερώνεται με 7 χρόνια καθυστέρηση.
Μια εντελώς κατεστραμένη πόλη στην οποία οι ελάχιστοι ρακένδυτοι κάτοικοί της έμεναν ακόμα και σε σπηλιές, αρχίζει να ζωνατανεύει. 2.000 Γάλλοι στρατιώτες για 7 μήνες περίπου παραμένουν στην πόλη, στην οποία εγκαθίστανται 4.000 Έλληνες. Ποιά ήταν η εικόνα της πόλης και η ζωή εκείνη την εποχή; Ποιοί οι πρώτοι κάτοικοί της; Ποιό το κέρδος των Γάλλων απο αυτή την εκστρατεία; Πως πέθαναν 1.500 περίπου Γάλλοι στρατιώτες; Γιατί ήρθε σο Μοριά η Γαλλική Επιστημονική Επιτροπή; Πως γέμισε με αρχαία το Λούβρο; Γιατί η πόλη τιμά το στρατάρχη Μαιζών; Ποιός ήταν ο Βούρβαχης; Απο που πήραν το όνομα τα Βερναδέικα; Ποιός έσωσε το Βραχνί των Καλαβρύτων; ...και δεκάδες άλλα ερωτηματικά στα οποία απαντά το βιβλίο. Μια ιστορία που δεν διδάσκεται με αποτέλεσμα να την αγνοούμε!
Παρουσιάζεται το βιβλίο του Νίκου Τζανάκου για τον στρατηγό Μαιζών - Μια ιστορία που δεν διδάσκεται Παρουσιάζεται το βιβλίο του Νίκου Τζανάκου για τον στρατηγό Μαιζών - Μια ιστορία που δεν διδάσκεται Reviewed by imerisios.gr on 11:22:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.