«Ώρα αποφάσεων» στην κούρσα της Κεντροαριστεράς – Τα ονόματα ,οι σταθμοί και το αίνιγμα


Μπορεί ο «αφέτης», Νίκος Αλεβιζάτος να μην έχει κηρύξει επίσημα την έναρξη της προεκλογικής μάχης στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, κάτι που πρόκειται να συμβεί στις 2 Σεπτεμβρίου, ωστόσο οι διεργασίες στους κόλπους της Κεντροαριστεράς συντάσσονται απόλυτα με τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής.Η ώρα των ονομάτων


Η υποψηφιότητα Καμίνη, που μένει να επισημοποιηθεί ίσως και εντός της εβδομάδος, έστρεψε το ενδιαφέρον στην διαδικασία κάτι που φάνηκε από τις συζητήσεις που προκάλεσε εν μέσω της Αυγουστιάτικης ραστώνης. Παρά ταύτα η νυν πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά εξακολουθεί να αποτελεί το αδιαμφισβήτητο φαβορί της αναμέτρησης, με την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αθηναίων να την δικαιώνει ως προς τον πλουραλισμό που θέλει να επιτευχθεί στην κούρσα για την ηγεσία.
Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του ο Γιάννης Ραγκούσης ενώ στάση αναμονής τηρείται για το τι τελικά θα πράξουν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Μανιάτης αλλά και ο Σταύρος Θεοδωράκης που ζήτησε πίστωση χρόνου για να ανοίξει τα χαρτιά του.
Ειδικότερα για την συμμετοχή του Ποταμιού στο εγχείρημα της ΔΗΣΥ αλλά και την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά δήλωσε στην εφημερίδα Real News: «Όλες οι δυνάμεις του ευρύτερου χώρου της  μεγάλης προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης και το ΠΟΤΑΜΙ με τον κ. Θεοδωράκη, έχουν ήδη κληθεί να  πάρουν έγκαιρα τις τελικές τους  αποφάσεις για την συμμετοχή τους σε αυτή τη μεγάλη συνάντηση για την αναγέννηση της παράταξης. Ο προοδευτικός κόσμος κουράστηκε από το …κοσκίνισμα και απαιτεί επιτέλους να …ζυμώσουμε στη δημοκρατική παράταξη.»

Σεπτέμβριο ο μήνας των εξελίξεων

Το επόμενο διάστημα οι εξελίξεις θα είναι εξαιρετικά ταχείς στην Κεντροαριστερά. Μετά την επισημοποίηση των όποιων υποψηφιοτήτων, στις 2 Σεπτεμβρίου ο Νίκος Αλεβιζάτος θα παρουσιάσει τους όρους διεξαγωγής της εκλογής, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα σε μία διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί το νωρίτερο στο τέλος του Οκτωβρίου. Την ίδια μέρα, η «Ώρα Αποφάσεων» της Άννας Διαμαντοπούλου και του Γιώργου Φλωρίδη πραγματοποιεί Πανελλαδική Σύσκεψη στην οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την στάση τους απέναντι στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, κάτι που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς ενδεχόμενη διαφοροποίηση μπορεί να σηματοδοτήσει νέα διάσπαση στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Μία μέρα μετά, στις 3 Σεπτεμβρίου, το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει τα 43 χρόνια από την ίδρυσή του στο Ζάππειο Μέγαρο, εκδήλωση που πρόκειται να έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον τόσο για την παρουσία όσο και για τα λεγόμενα των στελεχών του Κινήματος. Επόμενος σημαντικός σταθμός η παρουσία της Φώφης Γεννηματά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και η συνέντευξή της στις 11 Σεπτεμβρίου.

Αίνιγμα η στάση Βενιζέλου

Σε σπαζοκεφαλιά για δυνατούς λύτες τείνει να εξελιχθεί η στάση του Βαγγέλη Βενιζέλου ο οποίος  τηρεί αποστάσεις από το εγχείρημα της ΔΗΣΥ. Την ίδια στιγμή η ιδεολογική ταύτιση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την «Ώρα Αποφάσεων» περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση καθώς πιθανή συμπόρευση του κ. Βενιζέλου με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη θα ταράξει τα νερά στο ΠΑΣΟΚ δημιουργώντας νέο ρήγμα την ταλαιπωρημένη Κεντροαριστερά.
Στο θέμα αυτό μάλιστα αναφέρθηκε και η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξη της στην Real News στην οποία ξεκαθάρισε ότι την επόμενη ημέρα ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα έχει «λόγο, ρόλο και διακριτή θέση που αρμόζει στην μακρά κοινοβουλευτική, κυβερνητική και ακαδημαϊκή του διαδρομή.» καλώντας τον με τον τρόπο αυτό σε σύμπλευση. Αναλυτικότερα η απάντησή της «Ο κ. Βενιζέλος είναι πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ιστορικό στέλεχος του Κινήματος από το 1989, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου και φυσικά αντιπρόεδρος κυβερνήσεων που από το 2009 ως το 2015, όποια λάθη κι αν έγιναν, συγκρούστηκαν ευθέως με έναν επιθετικό και καταστροφικό λαϊκισμό και εργάστηκαν με θάρρος και αυταπάρνηση μέσα σε κλίμα διχασμού και μίσους για τη διάσωση του τόπου από μια χρεοκοπία που θα άφηνε τους Έλληνες χωρίς ψωμί, χωρίς παιδεία, χωρίς ελευθερία και χωρίς αξιοπρέπεια. Με όλες αυτές τις ιδιότητες και τις περγαμηνές θεωρώ αυτονόητο ότι δεν θα κρατήσει αποστάσεις από τη νέα μεγάλη πρόκληση της παράταξης και δεν θα συμβάλει στην αποδυνάμωση του κοινού εγχειρήματος. Αντίθετα, όλοι αναμένουμε ότι θα στρατευθεί στην πρώτη γραμμή με λόγο, ρόλο και διακριτή θέση που αρμόζει στην μακρά κοινοβουλευτική, κυβερνητική και ακαδημαϊκή του διαδρομή.»

«Ώρα αποφάσεων» στην κούρσα της Κεντροαριστεράς – Τα ονόματα ,οι σταθμοί και το αίνιγμα «Ώρα αποφάσεων» στην κούρσα της Κεντροαριστεράς – Τα ονόματα ,οι σταθμοί και το αίνιγμα Reviewed by imerisios.gr on 7:23:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.