Εν αναμονή της απάντησης Σκουρλέτη για τους πληγέντες της Δυτικής Αχαϊας - Σε ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου


Έκτακτη αρωγή εδώ και τώρα για την πληγείσα Δυτική Αχαΐα, αλλιώς θα’ ναι… αχρείαστη αν δοθεί μετά από μήνες, έχει ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών ο Αχαιός Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος.


Η παρέμβαση του Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή, με τη μορφή επίκαιρης ερώτησης, έπιασε τόπο, καθώς έγινε γνωστό ότι θα δώσει απάντηση αύριο κιόλας, από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Στην επίκαιρη ερώτησή του, ο Νίκος Νικολόπουλος εστίασε φυσικά στις πραγματικές ανάγκες της Δυτικής Αχαΐας με την εξής υπογράμμιση:
«Χρειάζεται βοήθεια η ∆υτική Αχαΐα για να σταθεί στα πόδια της, µετά τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν 30.000 στρεµµάτων δάσους. Τουλάχιστον µισό εκατοµµύριο ευρώ σε αντιπληµµυρικά έργα, πάνω από 250.000 ευρώ για αλλαγή του δικτύου ύδρευσης, αλλά και 100 τόνους ζωοτροφές για να µην πεθάνουν από ασιτία τα ζώα των παραγωγών. Και όλα αυτά πρέπει να εξασφαλιστούν πριν από τις πρώτες βροχές του Οκτωβρίου, αφού η περιοχή δεν έχει τη δυνατότητα να συγκρατήσει το νερό.
Διαφορετικά, τις επόµενες εβδοµάδες ο ∆ήµος θα βρεθεί µε έναν άλλο εφιάλτη, υγρό αυτή τη φορά, των πληµµυρών».
Τα ερωτήματα που έχει θέσει στον κ. Σκουρλέτη ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής είναι τα ακόλουθα:
1ον Τι μέτρα θα πάρετε για τους κτηνοτρόφους, ώστε να μπορέσουν να θρέψουν τα ζώα τους;
2ον Θα εξασφαλίσετε την χρηματοδότηση τουλάχιστον μισού εκατομμυρίου ευρώ, ώστε να μπορέσει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας να κάνει τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα για να μην κινδυνεύσουν χωριά, όπως για παράδειγμα τα Ζησιμαίικα και τα Λουσικά, τα οποία βρίσκονται κυριολεκτικά επάνω σε χείμαρρο;

Εν αναμονή της απάντησης Σκουρλέτη για τους πληγέντες της Δυτικής Αχαϊας - Σε ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου Εν αναμονή της απάντησης Σκουρλέτη για τους πληγέντες της Δυτικής Αχαϊας -  Σε ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου Reviewed by imerisios.gr on 9:41:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.