Ο Νικολόπουλος απαντά στα περί ανάμιξής του στις εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαΐας


Με επιστολή του απαντά σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας thebest.

Η επιστολή - απάντηση:


Αγαπητό “the BEST”
Διάβασα το πλούσιο ρεπορτάζ σας γύρω από τις διεργασίες των εκλογών του Επιμελητηρίου Αχαΐας και επιτρέψτε μου να σημειώσω τα εξής:
Πρώτον, με δική μου πρωτοβουλία δεν έγινε καμία συνάντηση, όμως σε όσες έχω προσκληθεί προσπαθώ να ανταποκρίνομαι, όπως το ίδιο επιθυμώ να κάνουν και οι δικοί μου προσκεκλημένοι όταν εγώ τους προσκαλώ συχνά-πυκνά και πολλές φορές καθ’ όλη την διάρκεια της δημόσιας παρουσίας μου, από την αρχή μέχρι και σήμερα.
Δεύτερον, για τις εκλογές που θα γίνουν επίσης δεν ανέλαβα πρωτοβουλία να στρατολογήσω κανέναν για υποψήφιο Πρόεδρο, όμως από την εποχή των αειμνήστων Παπανδρέου, Τουλιάτου καθώς και των μεταγενέστερων υποψηφίων πάντα ήμουν δυναμικά παρών, όχι μόνον στις παραταξιακές συναντήσεις για την ανάδειξη και στήριξη υποψηφίων (υπάρχει πλήθος δημοσιευμάτων και φωτογραφικών ρεπορτάζ στα τοπικά ΜΜΕ), αλλά και στις «πρόδρομές» διαδικασίες και ζυμώσεις. Θυμίζω  ότι χαρακτηριστικές ήσαν οι περιπτώσεις του Ευάγγελου Φλωράτου - μαζί με τον αείμνηστο Γιάννη Βασιλειάδη- του Νίκου Δούρου αλλά και του απερχόμενου Προέδρου, όπου μαζί με τον Ευάγγελο Φλωράτο και λοιπούς παράγοντες της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής της περιοχής, προτρέψαμε και στηρίξαμε ως ένα νέο πρόσωπο.
Στο σημείο αυτό, επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω ότι κανένας Πρόεδρος και καμία συνδικαλιστική παράταξη δεν πρέπει να θεωρείται «καπελωμένη» επειδή γίνονται διεργασίες, εκτιμήσεις και συζητήσεις, ειδικά για έναν φορέα, όπως το Επιμελητήριο που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της οικονομικής δραστηριότητας στο νομό. Γνωρίζετε, εξάλλου, ότι στα ψηφοδέλτια όλων σχεδόν των παρατάξεων και των πρώην προέδρων, συμμετείχαν επιχειρηματίες όλων των πολιτικών και ιδεολογικών αποχρώσεων. Αυτό όμως δεν σημαίνει από την άλλη ότι ένας βουλευτής πρέπει να απέχει ή υπογείως να ενεργεί κρυπτόμενος υπό τον φόβο του «κόστους».
Τρίτον, θα ήθελα να προσθέσω ότι όπως μετείχα και εκφράστηκα σε όλες τις τοπικές εκλογικές διαδικασίες (Δήμοι, φορείς, κ.α.), θέτοντας τις δυνάμεις μου στην υπηρεσία προσώπων και παρατάξεων που πίστευα χωρίς κανένα προσωπικό αντάλλαγμα, το ίδιο σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που βρίσκομαι σε ένα δύσβατο μοναχικό μονοπάτι στο οποίο δεν κάλεσα ΚΑΝΕΝΑΝ να με ακολουθήσει χωρίς την θέλησή του.
Όλοι ξέρουν πως πάντοτε σεβάστηκα τη διαφωνία πολλών φίλων, κατανόησα πλήρως τη στάση τους, που συχνά ήταν διαφορετική από τη δική μου, δέχτηκα πλήρως την ελευθερία κάθε ανθρώπου να αποφασίζει και να ψηφίζει ό,τι θέλει και διαχώρισα την πολιτική και τις πολιτικές από τις προσωπικές σχέσεις, μένοντας φίλος και συνοδοιπόρος με πολλούς. Το ίδιο θα συνεχίσω να πράττω, δηλώνοντας ΠΑΡΩΝ, όπου και όποτε μου ζητηθεί.
Τέταρτον, στη χθεσινή θεσμική συνάντηση που είχα με τον συμπατριώτη μας Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο είπαμε πολλά ενδιαφέροντα για τα σοβαρά θέματα της επιμελητηριακής κοινότητας και έμαθα πολλά από όσα δεν έχω πάει ακόμα στη Βουλή.
Πέμπτον,  είμαι στη διάθεσή σας και στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για να εκφράσω γνώσεις, σκέψεις και εκτιμήσεις, τόσο για τις άλλες παρατάξεις, όσο και για τις ομάδες διαχείρισης κρίσης που ήδη συγκροτήθηκαν μετά τις πρώτες συνεντεύξεις μου, καθώς επίσης και για την δημιουργική κινητικότητα που παρατηρείται γενικότερα, καθώς πολλά διαδραματίζονται και εν Αθήναις γύρω από τα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια.
Εν κατακλείδι, η ανάμειξη μου είναι η γνωστή και στα συνηθισμένα επίπεδα . Κατανοώ ότι ίσως βολεύει αυτή να υπέρμεγενθυνεται αλλά τίποτα λιγότερο ή περισσότερο δεν συμβαίνει …

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Ανεξάρτητος Βουλευτής Ν. Αχαΐας

Ο Νικολόπουλος απαντά στα περί ανάμιξής του στις εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαΐας Ο Νικολόπουλος απαντά στα περί ανάμιξής του στις εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαΐας Reviewed by imerisios.gr on 7:32:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.