Εγκρίθηκε η αναμόρφωση του Δημοτικού Προϋπολογισμού - Οικονομική ενίσχυση για τον εργαζόμενο που ακρωτηριάστηκεΤο Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε με μοναδικό θέμα «Την έγκριση 7ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Πατρέων έτους 2017».


Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Ο κύριος λόγος της συνεδρίασης, ήταν η έγκριση πίστωσης και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την οικονομική στήριξη του εργαζόμενου, που στις 17 Οκτώβρη, κατά τη διάρκεια της εργασίας του, ακρωτηριάστηκε το αριστερό του χέρι, ύστερα από έκρηξη αγνώστου αντικειμένου από τα άχρηστα αντικείμενα που παρελήφθησαν από την Υπηρεσία Καθαριότητας, κατόπιν αιτήματος του Πρωτοδικείου Πατρών. 
Υπενθυμίζουμε ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25 Οκτώβρη, σε σχετική ομόφωνη απόφασή του μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί από τι αρμόδιες εμπλεκόμενες αρχές, να γίνει άμεσα διερεύνηση και απόδοση ευθυνών. Εδώ δεν έχουμε ένα απλό εργατικό ατύχημα. Από τύχη δεν είχαμε πολύ σοβαρότερες επιπτώσεις στο εργάτη ή σε άλλους. Άρα απαιτούμε γρήγορη και έγκυρη διερεύνηση. Εννοείται το αυτονόητο, στηρίζουμε με ότι μέσα διαθέτουμε τον εργαζόμενο και την οικογένειά του.
Εξετάζουμε ακόμα και νομικά ο Δήμος να στηρίξει περαιτέρω διεκδικήσεις από τον εργαζόμενο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίνει την οικονομική ενίσχυση του εργαζόμενου, οικονομικά αδύνατου και πολύτεκνου, προκειμένου να ανταπεξέλθει ο ίδιος και η οικογένεια του στις άμεσες ανάγκες τους».


Εγκρίθηκε η αναμόρφωση του Δημοτικού Προϋπολογισμού - Οικονομική ενίσχυση για τον εργαζόμενο που ακρωτηριάστηκε Εγκρίθηκε η αναμόρφωση του Δημοτικού Προϋπολογισμού - Οικονομική ενίσχυση για τον εργαζόμενο που ακρωτηριάστηκε Reviewed by imerisios.gr on 8:56:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.