«Τα τροχαία δεν έχουν undo» Ένα βιωματικό εργαστήριο ασφαλούς οδήγησης από την Ολυμπία Οδό


Στο πλαίσιο του TEDxPatras 2017, διοργανώθηκαν εργαστήρια που έδιναν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να βιώσουν ιδιαίτερες στιγμές – «Στιγμές», άλλωστε ήταν και ο τίτλος του φετινού TEDxPatras.
Ένα τέτοιο πολυθεματικό εργαστήριο ήταν αυτό που διοργάνωσαν από κοινού η Ολυμπία Οδός και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και αφορούσε την οδηγική συμπεριφορά.


Ειδικά σχεδιασμένα εξαρτήματα και ολόκληρες μονάδες προσομοίωσης οδικών ατυχημάτων του Ι.Ο.ΑΣ. ταξίδεψαν ως την Πάτρα με τη φροντίδα και την ευθύνη της Ολυμπίας Οδού και τοποθετήθηκαν σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του Royal Theater, προκειμένου οι θεατές του TEDxPatras να ζήσουν την συγκλονιστική αυτή εμπειρία. Το εργαστήρι είχε τίτλο «Τα τροχαία δεν έχουν undo» και ήταν επισκέψιμο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου.


Την προηγούμενη ημέρα, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, δόθηκε η ευκαιρία συμμετοχής στους προσομοιωτές πρόσκρουσης και ανατροπής καθώς και στον διάδρομο μέθης, σε όλους τους ομιλητές του TEDxPatras, στα μέλη της ομάδας διοργάνωσης της εκδήλωσης και σε εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε. Η εμπειρία αποδείχτηκε πολύ δυνατή. Με το πέρας του διημέρου περισσότεροι από 400 άνθρωποι έζησαν τις στιγμές που δεν πρέπει να ζήσουμε για να… ζήσουμε.


«Τα τροχαία δεν έχουν undo» Ένα βιωματικό εργαστήριο ασφαλούς οδήγησης από την Ολυμπία Οδό «Τα τροχαία δεν έχουν undo»  Ένα βιωματικό εργαστήριο ασφαλούς οδήγησης από την Ολυμπία Οδό Reviewed by imerisios.gr on 10:30:00 μ.μ. Rating: 5
imerisios.gr . Από το Blogger.